Forumet - elverk på festival

elverk på festival

3060 0 66
fråga mig inte exakt vad syftet skulle vara, men jag har funderat över att dra med ett elverk på festival i sommar. jag menar, dra med vattenkokare är rätt så radikalt, och det är ju bara det uppenbara, utöver att driva musikspelare. mängder av alternativ finns kring utrustning, en tv inklusive nes? micro? stroboskop för att jävlas med folk?

...varpå tanken slog mig: jag vet att en del festivaler inte tillåter elverk, men jag vet också att vissa gör det. vad jag oroar mig för är dock inte att valda festival inte ska tillåta det, utan för min egen hälsa. jag menar, nu pratar vi om en maskin som drar ut växelström på ganska så hög effekt, på en festivalcamping. det är som upplagt för guldmedalj från darwin awards.

så, min fråga är: hur pass idiotsäkert är ett dylikt elverk? vad händer när någon idiot välter ner ett grenuttag i en lerpöl? och, vilket kanske är det mest relevanta: hur klarar sig ovanstående utrustning (exempelvis) i drift på festival, med alla de uppenbara dödsfällor som förekommer? klarar själva elverket av att stå i hällregn, eller måste skiten få ett eget tält eller nåt? osv, osv.

Dold text: jag oroar mig för mycket, jag vet. och ja, jag är tidigt ute. och ja, det är inte riktig festival med bekvämligheter och skit, men fu, jag brukar nöja mig med att ta med sprit och smink. omväxling förnöjer!

Spana också in:

mörknäs:

idiotsäkert


Hah, de som säger att något är idiotsäkert underskattar idioter.

Gör som mina kompisar istället, gräv hemliga gångar och snatta el från festivalarrangörerna. Tevespel är inte så attraktivt på festival skulle jag tro, men om du fixar el så kan du tjäna storkovan genom att ladda bilbatteri, telefoner och allt annat bjäffs folk kan tänka sig behöva ladda upp.

Annars kan du ju fixa en strobb, lite skön laser, kanske en rökmaskin. Du kommer vara coolast på campingen, tänk bara på alla fjortonåringar du kan lura in i ditt knarknäste.
kaboom_hihi:

Laptop


[no-no]

Mawns:

Gör som mina kompisar istället, gräv hemliga gångar och snatta el från festivalarrangörerna.


det låter som något som frimurare håller på med.

Mawns:

Tevespel är inte så attraktivt på festival skulle jag tro


jag vet inte, jag. primärmålet är arvikafestivalen, föreställ dig mängden av tv-spelskåta människor!

Mawns:

tjäna storkovan genom att ladda bilbatteri, telefoner och allt annat bjäffs folk kan tänka sig behöva ladda upp.


det kan vara värt, synd att jag inte är jude [sad]

Mawns:

Annars kan du ju fixa en strobb, lite skön laser, kanske en rökmaskin. Du kommer vara coolast på campingen, tänk bara på alla fjortonåringar du kan lura in i ditt knarknäste.


rökmaskin vore rätt så värt, faktiskt. funderar starkt på att investera i större mängd kolsyreis för vodkakylningens skull, det kan man improvisera rökmaskin med. fast jag har en känsla av att man skulle bli trakasserad av brandkåren tre gånger i timmen om man kör på sån där hightech-rök som är lättare än luft.
mörknäs:

rökmaskin vore rätt så värt, faktiskt. funderar starkt på att investera i större mängd kolsyreis för vodkakylningens skull, det kan man improvisera rökmaskin med


Men tänk dig en strobe liksom. Slowmo-fester mitt i natten. Jag kan nog hjälpa dig om du vill, känner en judepolare som ska till Arvika.

Eller en projektor. Jäfflar vad snyggt det skulle kunna bli om man gör det rätt.
Mawns:

Men tänk dig en strobe liksom. Slowmo-fester mitt i natten. Jag kan nog hjälpa dig om du vill, känner en judepolare som ska till Arvika.


jo, stroboskop är snyggt, och lagom overkill. fast jag tänker mig att det inte går att få en skön rigg med ett sånt elverk, med tanke på att de nog kan tänkas orsaka strömspikar. då skulle man ha ett batteri emellan eller nåt, kanske. eller, finns det led-baserade stroboskop?

samt, judar är alltid uppskattat! allt som inte är mongon och frimurare funkar.

Mawns:

Eller en projektor. Jäfflar vad snyggt det skulle kunna bli om man gör det rätt.


som upplagt för filmvisning på storbild! synd att digitala projektorer är dyrt som fan, inget som jag skulle dra med mig på arvika om jag var annat än löjligt rik (eller möjligen hade stulit den av en jude).

dödgrävarn:

Genialt


visst är det? [party]
Veritas:

Stroboskop låter bra, men annars är det inte helt fel att pumpa ut musik mitt i natten från massiva högtalare.


nej, hade tänkt skissa på musikspelarprojekt snart, det ska börjas i tid. har en aktiv PA-mixer ståendes i replokal på 600w rms, med 15" sub. låter utav bara helvete, men vågar nog inte dra med den, så det blir något fulbygge istället, om jag lyckas leta rätt på komponenter billigt. kör jag på elverk så blir det nog skivspelare till också, det är jävligt respekt att spela vinyler på festivalcamping!
Mawns:

Tror att det finns ett program som kan göra din datorskärm till en strobb också, så om man köper en billig pisslaptop så borde man ju få till en strobb som är lagom att använda i ett lagom litet tält. Som ett drägg-alternativ, alltså.


laptop är tardigt, ska man ha något bärbart så ska man bygga det själv av standardkomponenter! ser mycket hårdare ut. samt, led-strob känns som något för mig. fast aldrig att jag betalar en massa tusenlappar för det bara för att något punkdrägg ska ramla på det. då låter jag elkunnig gitarrist bygga en istället, kan inte vara alltför jobbigt.