Forumet - Emma Watsons tal om feminism

Emma Watsons tal om feminism

10280 1 193

Spana också in:

Blir glad att hon använder sitt kändisskap för mer än pengar och sånt, att hon liksom gör något meningsfullt med det. Tycker tyvärr inte hon är så bra på att tala, kanske beror på nervositet men vad vet jag? Känns liksom som att rösten är svajig och osäker, hade nog blivit mer kraftfullt om hon var duktigare rent retoriskt. Men innehållet i det hon säger och budskapet är ju förjävla fantastiskt, blir så PEPP och GLAD! Hjärta Älskar det hon säger om (nu citerar jag möjligtvis lite fel pga. lyssnade på talet senast imorse men ändå) "we should stop defining ourselves by what we're not, and start defining ourselves by what we are" eller något sånt, tycker det är en så klockren sak att lyfta och det belyser verkligen huvudproblematiken.
Kampanjer har kommit och gått - hur pass verkningsfulla har det varit? Det är nog olika. Det är kul att Watson använder sitt kändisskap till att stötta en God Sak - flera har gjort det innan och hon lär gissningsvis inte vara den sista. Var talet extraordinärt eller speciellt? På vissa sätt. Att hon tog upp mannen, bjöd in män och talade om feminism som en gemensam kamp inte uteslutande för och av kvinnor, var positivt. Hon synliggjorde vad män har att vinna på en feministisk värld, och gav skäl till varför de borde engagera sig och sympatisera med idealet. Det görs sällan och har, mig veterligen, inte ofta gjorts tidigare. Att det här klippet fick ett så stort mediesocialt inslag är en ytterligare en positiv faktor, då det kan föra ut budskapet till fler människor, och kanske, i längden, hjälpa feminismens att rentvå sitt namn och lägga om sitt märke samt att fler bry sig om jämlikhet. 

Feminism är inte självklart för alla och det behövs att många människor går ut och sprider feminismens budskap, för att kunna påverka och förändra vår gemenskap till det bättre.