Forumet - En epok går i graven.

En epok går i graven.

1987 0 12

I morse kom beskedet som i alla fall jag förvånades över -  Damen Shiprepair Götaverken avvecklas.

http://www.expressen.se/gt/besked-pa-torsdagen-gotaverken-laggs-ner/

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2351417-varvsepok-gar-i-graven-kom-som-en-chock-

I GP-länken står lite fakta om Götaverken.

Själv tycker jag att det är synd att något som funnits så länge nu ska läggas ner, att det inte åtminstone kunde funnits i 200 år. Jag undrar vad som kommer att hända med flytdockorna. Jag är också nyfiken på var vi och resterande Stena-båtar på Sverige-Danmark-linjen kommer att gå på varv. Kan det bli något Baltiskt varv då konkurrensen från dessa nämns som en av orsakerna till avvecklandet? Eller blir det Landskrona då detta ibland nämnts som alternativ?

Hjärta

Spana också in:


presidente: Det var hamnen som gjorde Göteborg till staden den är idag.


Xuzkie: Jodå det haru ju rätt i, hamnen är Göteborg liksom.
Göteborg är ju en hamnstad. Dock verkar vissa eller rent av många vara emot detta och vill inte att den ska vara det. Kan då jämföras med Hamburg där man varje år har en festival för att fira hamnstaden med en miljon besökare. Att Göteborg är en hamnstad får jag ibland en känsla av att det är en skam samt att man vill ändra på det.


Det där med konkurrens från baltiska varv förstår jag dock inte riktigt... Titta på Ørskov i Fredrikshamn (Danmark). Där ligger det mest supply- och fiskebåtar överallt runtomkring, hos Ørskov råder det ingen som helst brist på kunder. Och då tar Ørskov ändå bra mycket mer betalt...

Hjärta

Storchen84:


Göteborg är ju en hamnstad. Dock verkar vissa eller rent av många vara emot detta och vill inte att den ska vara det. Kan då jämföras med Hamburg där man varje år har en festival för att fira hamnstaden med en miljon besökare. Att Göteborg är en hamnstad får jag ibland en känsla av att det är en skam samt att man vill ändra på det.Set har jag aldrig märkt.
Varför skulle det vara en skam?

presidente: Varför skulle det vara en skam?
Det kan ju vara trollande också, men när det finns en artikel på gp.se om Stena-färjor och deras kajplatser eller om älvtrafiken så är det alltid någon eller några som bara "BORT MED TRAFIKEN FRÅN ÄLVEN DEN SMUTSAR BARA NER OCH ÄR FUL OCH BLABLABLA" - typ. Ok, visserligen inte med versaler, men jag känner ändå att om jag köper/hyr en lägenhet med utsikt över älven så är det bland annat för att se trafiken på den - även om jag mestadels bara lär se älvsnabbarna. 


Många tycker att all fartygstrafik ska flyttas till ytterhamnarna, vissa tycker att vi inte ska ha någon fartygstrafik alls i Gbg. Själv tyckte jag det var kul att höra att så många fler kryssningsfartyg angör Gbg i år jämfört med förra åretTumme upp


Hjärta