Forumet - en familjerelation

en familjerelation

103 0 4
Min familjesituation nu är inte den allra bästa, föräldrarna skäller på varandra (fast det är jag van vid det här laget) men värst är det med min bror. Han är snart 26 år gammal, han bor hemma med föräldrarna, hoppat av utbildning för ett tag sen, och jobbar nu deltid på lager under sen kväll. Han sover runt 07 på morgonen och stiger upp på eftermiddagen och kort därefter går och jobbar, föräldrarna gillar det inte alls men han bryr sig inte ett dugg, han brukar även använda en del fula ord till dem när han inte får som han vill. Varje gång han kommer hem från jobbet skriker han på mat, varvid mina föräldrar oftast ger honom (lite hårdare nu men det händer fortf). Här om dagen var det ett tjafs ang hans beteende och vägran att förändra sig och ’hotade’ med att slänga ut honom (vilken jag vet iofs att de inte kommer göra och det tror nog han också veta) om han fortsätter så här varpå han hotar att slänga ut föräldrarna…
Han har hamnat i sin rutin med att jobba – komma hem och vara i sitt rum (äta mat) – stöka ner- sova – vakna – jobba – stöka ner, osv. Han har sparat ihop massvid med pengar men vill inte flytta då han vill ”spara mer”.
Vad kan man göra med honom? Jag vet att föräldrarna inte vill slänga ut honom på riktigt för då har han ingenstans att bo, men de vill mer än allt bli av med honom.
Nickeloadian:

Vad kan man göra med honom? Jag vet att föräldrarna inte vill slänga ut honom på riktigt för då har han ingenstans att bo, men de vill mer än allt bli av med honom.


Socialen kan hjälpa honom med boende om han inte har ekonomin för det.
Verkar inte vara en särskilt hållbar relation för någon av er i längden så prata med dina föräldrar om det och sök familjerådgivning kanske?

Spana också in: