Forumet - En fördom: Snygg - sämre personlighet?

En fördom: Snygg - sämre personlighet?

6729 0 66

Spana också in:

isola:

Finns ju folk som är sådär jättemedvetna om att de är skitsnygga och beter sig därefter. Det är inte attraktivt någonstans.


Jo så är det nog. Den här tråden och jag hoppas att folk förstår att jag inte försöker dra ner någon grupp eller "make fun" någon! Den är mer för att spräcka fördomar :)
Anura:

Stämmer det att ju snyggare personen är, desto tråkigare och sämre personlighet?


Nej, och smaken är ju olika, så huruvida man är snygg eller inte skiljer sig ju åt beroende på vem man frågar, så skulle man då vara snäll för dem som tyckte man var ful och elak för dem som tyckte man var snygg?

Men generaliserat ändå: människor som har det lätt pga någon fördel har ingen anledning att ifrågasätta saker och fundera och tänka efter och utveckla sig som människor. Rent allmänt, oavsett vad det gäller. Så om den fördelen inte balanseras upp av någon annan nackdel, så kan man nog bli odräglig. Människor som har det lätt brukar vara sådana.

Det bör väl fungera på samma sätt för denna fördel som för andra fördelar. Men även om man är snygg kan man ju ha andra nackdelar i livet.

Snygga människor kan nog också lätt bli misstänksamma mot andra eftersom ingen vill bli uppskattad enbart för sitt utseendes skull.