Forumet - En fråga om Vitamin b5 mot dålig hy

En fråga om Vitamin b5 mot dålig hy

1833 0 29
Jag har läst en hel del om Vitamin b5 på internet och de står en massa om hur bra den fungerar mot fet hy, finnar och pormaskar. Undrar om det är någon som verkligen har testat dessa vitaminer och vet om de funkar osv, om någon har något annat tips så kom gärna med det :)

Spana också in:

Det finns inga vetenskapliga studier på vitamin b5 och huruvida det fungerar eller inte och framförallt inte på vilka skadeeffekter som denna massiva överdos av vitaminen i fråga kan ha.

Myksa:

Sluta med choklad/ost/mjölk/godis eller vad det nu är som eventuellt är källan.


Det finns inga bevisade samband mellan just vare sig choklad, mejeriprodukter eller många andra livsmedel och acne. Däremot så finns det ett samband mellan inflammation och acne, således skall man undvika livsmedel som kan öka sådan. Snabba kolhydrater t.ex., vilket godis ju är.

Self_Esteem:

Jag använder redan Apotekets face wash och uttorkningsmask 2 gånger om dagen, tycker dock inte de hjälper särskilt mycket...


Nej, det gör det inte. Sluta med uttorkningsmasken två gånger om dagen: det är att tortera huden. Använd en mild ansiktsrengöring två gånger om dagen, Basiron eller Brevoxyl från Apoteket (undvik Stioxyl). Kör på 5%, men blanda ut det till hälften med hudkräm så det blir 2,5% och börja med det. Använd det först en gång om dagen varannan dag, och öka sedan på succesivt tills du använder det varje morgon och kväll efter du tvättat ansiktet. Efter du smörjt in dig med basiron blandat med hudkräm, vänta tjugo minuter, och smörj sedan in dig med hudkräm igen. Apoteket har en helt okay hudkräm som inte innehåller fett i sin Aco Spotless-serie (allt annat i den är dock fullt av alkohol och torkar ut onödigt mycket). Om inte 2,5% har hjälpt inom säg en månad kan du sluta blanda ut Basiron och köra med den som den är. Hjälper inte det, gå till doktorn.