Forumet - En fråga till alla här som bygger...

En fråga till alla här som bygger...

3766 0 23

...muskler. Hur ofta sover ni? Jag sa en fråga men jag ljög nog. Har några följdfrågor. Påverkar det ert resultat? Är det bättre att sova för lite än för mycket? Jag sover nog inte mer än 5-6 timmar varje natt, sover dock närmare 10 timmar på helgen (om jag inte krökat, då sover jag två eller tre timmar), kan man ta igen sin förlorade sömn på det viset eller spelar det ingen roll?

Jag lever i övrigt ganska hälsosamt, tränar hårt, tänker på vad jag äter, ser till att variera mig och sådär men jag krökar ganska hårt på helgerna (dock endast när det är fest/utgång och ibland kan jag vara nykter då också) men sover alldeles för lite! 

Senast ändrad 10 Sep 2013, 11:54 av André Vifot Haas

"Bygger" inte direkt, men lyfer vikter ja. Tycker min sömn påverlar hur snabbt jag återhämtar mig och om jag är trött/omotiverad nästa dag. Sover nog också bara 5-6 timmar och är jämtt trött mentalt men orkar ändå alltid nästan varje dag motivera mig själv att träna. Tror jag skulle ha bättre resultat med mera sömn.

Spana också in:

Jag sover endast på nätterna. Vardagar 8 timmar och på helger ca 11 timmar. 

Alltså jag tror man får hitta en balans mellan att sova för mycket och för lite, båda har ju en långsiktig "skadlig" effekt. Jag tror inte kroppen har en sådan kompensationeffekt. Alltså att ta igen sömn och det där. Men att du sover för lite har, som jag vill minnas att jag skrivit till dig, säkerligen en effekt på ditt byggande med tanke på att du tränar hårt bror. 

Spökar sömnen eller?

Capture: Skrev en rapport om just sömn någon gång, och då hittade jag flera rapporter som visade på att de negativa effekter av för lite sömn ofta uppstår även när man sover för mycket (typ 10+ timmar).
Det är förmodligen sant. Men man vet ju aldrig exakt när man somnat. Så jävla svårt att hålla räkningen. Visst man kan gå upp när man vaknar men jag vaknar typ vid 6 eller 8 på morgonen de helger jag inte krökar, vad ska jag upp och göra då liksom? Xisco: Att sova är viktigt för kroppen så låt den vila. Dessutom blir inte ditt byggande bättre om du super hårt då det stjälper byggandet.
Jag vet och det verkar gälla även om jag drar ut nykter...jättemärkligt.

elverpigen:
Har läst på vettigt ställe, minns inte var, att kroppen inte kan sova om inte sömnunderskott finns. Tror folk som hävdar att de sover för mycket vant sina kroppar vid att sova lite och därmed inte är bekväma i känslan man får i kroppen av att spva MYCKET
Åfan. Jag som sover lite till vardags och mycket på helgen (om jag inte krökat eller ska göra nåt särskilt på dagen)