Forumet - En frågeställning om EU

En frågeställning om EU

604 0 15
Hej! Ska skriva en uppsats om EU och jag har tänkt på flera frågeställningar men kommer inte på någon bra! Är det nån som har någon bra idé? Det är väldigt fritt!

Än så länge har jag tänkt på Turkiet och EU och Lissabonfördraget men jag har ingen bra vinkling och vet inte heller om det är rätt "tema".

Spana också in:

fakotza:

så du skall göra en falsk sanning?


Huruvida EU är till fördel eller nackdel för Sverige är subjektivt och egentligen inte särskilt spännande att skriva om eftersom det kan debatteras till döddagar utan att få fram något "intressant".

Jag söker konkreta frågeställningar!
iosib:

nja, eu försöker skapa en federation inom vilken den fria marknaden skyddas. att eu styrs av liberala är ingen hemlighet.


...Du vet själv att EU styrs av konservativa. Den liberala fallangen i EU är minimal. Om EU hade styrts av liberala hade vi inte haft jordbruksprotektionism eller övergången till en diktatur [rolleyes]

Seriöst, det är ingen åsiktsfråga, du har våldsamt fel.
Siffror för 2007: Kristdemokraterna (EPP–ED) är det största partiet i EU med 277 medlemmar i EU-parlamentet, det socialistiska partiet (PES) har 218 medlemmar, det "liberala" partiet (ALDE) (som förövrigt innehåller antiliberala partier såsom FP, fast detsamma gäller såklart motsvarande även för EPP-ED/PES) har 108.
Totalt fanns det år 2007 785 medlemmar i parlamentet.

(http://en.wikipedia.org/wiki/Politics_of_the_European_Union#Political_parties samt ​BILD)
k1337oris:

...Du vet själv att EU styrs av konservativa. Den liberala fallangen i EU är minimal. Om EU hade styrts av liberala hade vi inte haft jordbruksprotektionism eller övergången till en diktatur


alla onda är liberala precis som alla liberala är onda [no-no]
om något ont sker i världen är det pga liberalas inblandning.

eu = ont = liberalt
Mataano:

Hej! Ska skriva en uppsats om EU och jag har tänkt på flera frågeställningar men kommer inte på någon bra! Är det nån som har någon bra idé? Det är väldigt fritt!


varför måste vi ha skatter är en bra fråga.
skatter kommer ifrån staten och sedan får folket det och sedan går det tillbaka till staten. skriv om det!