Forumet - En hobby-typografs lidande på Ungdomar.se

En hobby-typografs lidande på Ungdomar.se

706 0 35
För er som inte är insatta:

Kerning (uttalas med hårt k: [kö:'rning]) är inom typografi den minskning, eller ibland ökning, som görs mellan bokstavspar för att behålla en god ordbild och därmed underlätta läsningen.

Ungdomar.se har ett vanligt typografi-problem. De gemena versionerna av bokstäverna R och N sitter för nära varandra vilket gör att det ser ut som ett M. Inte i texter då utan i forumlistan.
Image
Här ser vi till exempel ordet "Bampiñata", något som inte existerar. För det ska stå "Barnpiñata".

Nej, jag upplyser er inte för att detta ska fixas (hade iof varit rätt gött) utan mest för att uppmärksamma er om det så att ni kommer leva i det helvetet jag lever.
Image

Spana också in:

Semi:

FIXA.


Jag antar att du inte menar att jag ska skapa en ny grotesk sans som inte lider av detta problem?

Tyvärr är de typografiska kontrollerna på webben rätt begränsade. Det finns inget sätt att manuellt kontrollera kerningen mellan två specifika glyfer, utan det är antingen upp till webbläsaren eller operativsystemets fontrendering (jag är osäker på vem som har ansvar för det) att rendera texten på bästa sätt. Trackingen kan man påverka med CSS, men kerningen kan man inte göra något åt.
Åtta:

Jag ska nu regga kontot Serni.


● Ditt konto är personligt.
För att undvika missförstånd får ditt konto på Ungdomar.se inte användas av någon annan än dig själv. Det är dessutom bara tillåtet att ha ETT konto. Om vi upptäcker att du jonglerar med flera olika konton kommer vi att radera de senast registrerade kontot.


[no-no][no-no]