Forumet - En jämförelse mellan I-land och I-land som projektarbete

En jämförelse mellan I-land och I-land som projektarbete

637 0 6
Hej!
Går i tvåan på gymnasiet nu och måste börja förbereda mitt projektarbete. Jag har en idé. Den kan dock vara komplicerad att genomföra då det innebär en hel del pengar men äsch.

Det är så att jag vill åka till Paris och fota. Sen så måste det här ha en koppling till mitt program, vilket då är samhällsprogrammet.

Kopplingen tänkte jag skulle vara i form av kategorier. Kategorierna borde vara formade till hur vårt samhäller är format. Nu behöver jag en hel del hjälp med kategorier.

Själva syftet med arbetet ska ju vara att jämföra två I-länder istället för I-land med U-land och visa vilka skillnader som finns i sådana här länder. Vad är skillnaden mellan Paris och Stockholm. Ja, ni fattar, hoppas jag!

Så, som sagt, kategorier som kan vara hjälpsamma til mitt arbete! Behöver en hel del hjälp [rolleyes]

Spana också in:

micitic:

kollektivtrafik, hemlöshet eller nåt sånt.


Jaa, det låter sjukt bra faktiskt =) det är sådant som skiljer sig ganska mycket i olika länder =)Jucka:

jämföra USA med Sverige


Det hade varit jättekul det också, dock har jag inte så pass mycket pengar att åka dit, vilket jag gärna vill göra om jag ska jämföra länder :) Dessutom tänkte jag att de ska vara inom EU
Det var nog ett av de mest flummiga projektarbetsförslagen jag har läst[crazy]

Nadiiia:

det är sådant som skiljer sig ganska mycket i olika länder =)


Jag skulle inte vilja säga att det är speciellt jättestora skillnader I-länder emellan. Varken med hemlöshet eller kollektivtrafik.

I exemplet hemlösa så finns det i Sverige bättre organiserade härbärgen än i exempelvis Paris eller New York. Därför syns missär tydligare i Paris och New York trots att situationen för människorna och situationen i länderna är exakt den samma.

Den enda skillnaden är att olika länder döljer sina problem bättre än andra.

I exemplet kollektivtrafik, visst.. du kan ju säkert fånga på bild att utländsk kollektivtrafik oftast är mycket välanvänd och fullproppad, men den enda skillnaden är ju att länderna har olika stor befolkning.

Hur hade du tänkt dig? Vilka kategorier? Utveckla lite mer!