Forumet - En kärleksförklaring

En kärleksförklaring

2139 0 42
Jag ser på tok för mycket film, likt många här inne, och älskar alldeles för mycket skräp för att kunna anses pålitlig och riktig filmälskare. Bland "skräp" jag älskar kan nämnas alla Star Wars-filmer (alltså även de "dåliga"), Beck/Wallander/whatever, Magagaskar etc.

Dock är det samtidigt mycket sällan jag har sett en film och är helt förstummad efteråt av hur fantastiskt jävla bra filmen egentligen var, här kan uppenbara filmer som Nyckeln till frihet, Reservoir Dogs och Sagan om Ringen-trilogin nämnas.

Då och då stöter man på filmer man förväntar sig noll och ingenting av, men som visar sig vara allt annat än just ingenting, ett sådant exempel är den ack så fantastiska Time Machine, med blotta 5.6 på IMDb. En sådan film stötte jag på här i veckan. Jag hade inte hört talas om den, hade ingen koll på regissören och kände bara igen huvudskådespelarens namn från en komediserie i halvtimmesavsnitt som rullat på TV4 i alldeles för många år.

Frågade alla mina vänner om de sett eller hört något om filmen, men svaret blev detsamma överallt. Ingen visste vad det var för något.

Filmen heter Mysterious Skin, och vad vet jag, varenda en på UM kanske har sett den? Jag hade i varje fall inte gjort det för bara några dagar sedan, men har nu sett den ett antal gånger och kan inte sluta älska den.

Det är mycket möjligt att det kan vara den bästa filmen jag någonsin sett, även om Battle Royale och Mononoke-hime ligger bra till, tätt åtföljda av Reservoir Dogs, Paprika, American Beauty och Cinderella Man.

Joseph Gordon-Levitt från "Tredje klotet från solen" imponerar helt otroligt mycket och är fantastisk, verkligen fantastisk.

Kände mig tvungen att skriva en kärleksförklaring till en sjuhelvetes jävla film, som jag tänker se ett flertal gånger till.

Någon här som sett den? Vad tycker ni om den?

[blush]

ClosingTime:

Magagaskar


hahaha [love]

ClosingTime:

Dock är det samtidigt mycket sällan jag har sett en film och är helt förstummad efteråt av hur fantastiskt jävla bra filmen egentligen var, här kan uppenbara filmer som


ClosingTime:

Sagan om Ringen-trilogin nämnas.


haha nej

ClosingTime:

Filmen heter Mysterious Skin, och vad vet jag, varenda en på UM kanske har sett den?


aldrig hört talas om [smile]

ClosingTime:

Någon här som sett den?


nej, men det kan vi ändra på [y]


haha sorry, hade tråkigt. och du hade inte fått några andra svar [blush]
ClosingTime:

Jag skapade den ju halv fyra på morgonen [cheers]


men folk är uppe då [y]

ClosingTime:

Madagaskar är kärlek.


det var stavningen jag skrattade åt [blush] men ja, det är big love!

ClosingTime:

Jo, LotR-trilogin är amazing!


inte i min värld :c

ClosingTime:

Det har ingen [surprised]


den kanske är sevärd ändå? [smile]

Spana också in:

ClosingTime:

Ja, de har man rätt att tycka om och fortfarande tas seriöst. Inte de nya, men jag älskar dem med [cool]


Dom har ju ett visst värde eftersom det faktist är Star Wars, men George Lucas fick för mycket att säga till om i det fallet.
Den där animerade serien som jag inte minns namnet på är asbra också, iallafall på engelska, gillar ej svenska dubb-gubbar, förutom han som är Anakin för han var Hadji i Jonny Quest också. [cute]
Run Riot:

Men det är störande att dom är så fula där, dom ser ut som Bratz-dockor.


Instämmer i att de är fula, men samtidigt lite fräna. Dooku är enormt cool i den.

Jag älskar den svenska dubben i den, just för att många röstskådespelare jag tycker om är med i den. Dick Eriksson främst då, som även voicar Ash i Pokémon. Som Pokémonnörd är dubbningen perfekt, även Mewtwo (Dooku) och Dawn (Adi Gallia) är med.

Rekommenderar filmen.
ClosingTime:

Jag älskar den svenska dubben i den, just för att många röstskådespelare jag tycker om är med i den.


Jag gillar när man känner igen röster från nåt annat och så, men det är lite lite känsla i replikerna ibland. Låter naturligare på engelska.

ClosingTime:

Rekommenderar filmen.


Måste ses med andra ord. [wink] Vad hände med Young Jedi Knights, ingen film?