Forumet - En kompis med problem

En kompis med problem

1464 1 1
Jag har en kompis som håller på med droger, hon snattar(och då menar jag inte små saker utan dyrt smink o.s.v), hon skolkar och dricker. Hon är för övrigt en jätte bra vän, men varje gång jag ska till affären för att köpa något och hon ska med så stjäl hon alltid något typ som monter dricka och chockladkakor, och jag vill ju inte åka fast bara för att hon har något problem. Och hon börjar fråga mig om jag inte vill ha lite droger och om jag inte vill snatta något med henne o.s.v... Och jag är för övrigt ganska stark så, jag vet vad jag vill och kan säga nej. Men nu senaste tiden har hon börjat pusha mig mer och mer, och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med henne?Några tips?

Kommentarer (3)

  1. Ta mod till dig och säg exakt hur du känner. Ja, du kanske kan utelämne vissa detaljer som exempelvis att du är rädd för att du Också ska åka fast pga henne. Du är orolig för hennes skull, eller hur? Ingen vill väl att ens vän ska hamna i ett djupare träsk än det personen redan befinner sig i. Försök prata allvar med henne, för hon k näron blir äldre.

  2. kommer troligen ångra sig när hon blir äldre.* ibland får man dessutom ta till skrämseltaktiker!

  3. Jag har försökt prata med henne idag, som du sa. Men det ända hon säger är "Med det är väl inte ditt problem". Och då svarade jag "Nej, men jag är orolig för dig, och vill inte att du ska hamna i mer trubbel än vad du redan är i".

Tråden har 1 svar. Sortera efter:

Spana också in:

Försök komma undan sakta. Ha inte lika bra kontakt med henne och träffa andra folk som gör dig glad och respekterar dina val och när du säger nej! Du ska kunna säga hur du känner om ni är så bra vänner! Jag har själv varit i en sån situation men det var inte droger eller snatteri utan det var bara allmänt! Om allt asså. Min kompis kunde aldrig få ett nej av mig och jag vågade inte säga nej till henne. Men tillslut så insåg jag att det bara var lögligt, så jag sluta umgås med henne och allt blev mycket bättre!