Forumet - en mattekluring (request av tickstart)

en mattekluring (request av tickstart)

563 0 66
tickstart ville ha en mattekluring. denna tog mig en eftermiddag att lösa så jag slänger upp den här på um o se om ni kan slå det:


vi har i ett koordinatsystem två räta linjer. bestäm med riktningskoffficienterna ett uttryck som du kan beräkna vinkeln (i grader) mellan dessa räta linjer.

härled sedan subtraktionssatsen för tangens


har ni inte lyckats lösa den inom ett par dagar kommer jag ge en ledtråd och dröjer det en vecka så visar jag svaret själv.

kom igen um!!!

Dold text: denna tråd är en hyllningstråd till alla matte-A; vad är x i ekv 3x=6 och bör därför klistras

ÄNDRAT 2009-10-11 00:45


ÄNDRAT 2009-10-11 00:46
EDIT: som i tråden framgått: subtraktionssatsen =

tan(x-y) = (tan x - tan y) / (1+ tan x * tan y)

Spana också in:

Travellinman:

Gör en ny där det inte krävs att man håller på å skriver ekvationer... det är inte svårt men det är ingen kluring, bara pain in the ass :>.


alla matematiska uträkningar är ekvationer. kanske inte funktioner men ska det går ju inte att tillämpa på det här då det är ekvationen vi söker. talet är inte alls mkt att skriva utan går att lösa på max 10 rader.
Travellinman:

Fortfarande inte svarat på om linjerna går igenom origo?


spelar ingen roll. oavsett om ena linjen går igenom origo eller om båda eller om inga gör det. vinkeln ändras av riktningskoefficienterna och att om dom går igenom origo/ena gör det/ingen av dom gör det påverkar inte förhållandet av deras vinklar.