Forumet - En stark människa

En stark människa

2496 0 49

Spana också in:

internet:

man utvecklas genom att socialiseras. utan den sociala kontext du tillhör och de interaktioner du haft skulle du inte vara någonting. även om biologin spelar en viss roll så måste du utvecklas genom att interagera med andra människor.


Har du någon källa på allt detta?
Amsle:

Ifall en teori stämmer in på 9 av 10 slumpartade människor, innebär det att den stämde in på alla tio?


En teori är just en teori, jag tror aldrig att man kommer kunna förstå världen till 100%. Den generella regeln är att man ska vara 95% säker på statistik för att den ska kunna användas för teoribildningar och så vidare, har jag för mig.

I de här fallen så finns det en hypotes om att människan är ett tomt ark, ett tabula rasa (http://en.wikipedia.org/wiki/An_Essay_Concerning_Human_Understanding) som förvisso är väldigt kritiserad, och inte allmänt vedertagen. Däremot så finns vissa fall där man hittat barn vilka av sina föräldrar varit inlåsta på ett rum mer eller mindre hela sina liv utan att ha kommit i kontakt med andra människor och dessa har inte alls samma möjlighet att utveckla en social förmåga, eller respondera på omvärlden på samma sätt som andra. Att detta inte beror på att de är t.ex. sjuka sedan födseln, eller att vara inlåst var en såpass traumatisk upplevelse att det i sig har orsakat tystnaden och apatin går inte att säkerställa eftersom det inte vore god forskaretik att exprimentera med detta... [crazy][crazy][crazy]