Forumet - engagemang

engagemang

3235 1 53

skogens gåva, den näringsriktiga och ståndaktiga tallen:


vi äter den och tillgodogör oss livgivande växtsaft, fibrer, aromatiska essentiella oljor, antioxidanter


varje dag är det bara tallbarr och vi klarar oss fint

ödmjukhet inför tillvarons kompromisslösa rikedom är nyckeln till sinnesfrid

 

 

 

 

 

självvald askes


Spana också in:

innesluten i grekland fanns en enklav som hette de katolska vasallstaterna och alla omkring hatade invånarna där tills de blev tvungna bygga ett stort murket fort att isolera sig i. raskt började de arrangera alltmer invecklade och kryptiska ceremonier för att distansera sig från samhället och demonstrera sin gudfruktighet för sig själva. de grävde långa vindlande tunnelsystem; medvetna om den ödesdigra fåfängan i att försöka nå himlen hoppades de på att istället kunna möta gud långt nere i jordens innanmäte. de reste monument och anlade kyrkor och gravplatser allt djupare i kvav unken mull. utan att förstå det själva blev de ryggradslösa blötdjur.

 

 

 

 

en klar natt när alla andra sov vallfärdade de fuktdrypande, svullna och bleka hem till rom med besked om en nåd de trodde sig ha funnit, bara för att upptäcka att trons innerlighet fört dem på villovägar när gud stirrade på dem genom den hånfullt gassande solen och torkade ut deras livlösa gelatinösa manetkroppar.

 

 i det förflutnas avlagringar finns ingen sanning, ingen nåd, ingen gudom.


Chibibbi: Sveriges modetrender mellan 1855 - 1870 

i sverige var det länge vanligt med kåpa och/eller tabard, men på 1855-talet började konventionerna luckras upp och så vitt skilda nya plagg som t-shirt, jeans och sneakers uppstod skitfort. man fick ha på sig precis vad man ville. de flesta män klädde sig som kvinnor och tvärtom. death metal var den vanligaste estetiken.


Biologen: korv

korv uppstod från början som konserveringsmetod samt ett sätt att ta tillvara på mindre aptitliga styckdelar, och ansågs fult. man undvek korv i den mån det gick. ville man visa välstånd - och det ville man - så åt man helst färskt kött.

på senare år har korv blivit en prestigefylld delikatess.