Forumet - Enkät

Enkät

888 1 5
Hej allihopa!

Varje gång jag kommer in på denna sidan kommer jag till en enkät som handlar om hur ungar mår. Relativt ofta träffar jag jämnåriga som mår dåligt. Detta fick mig att börja undra. Hur mår ungdomar idag och varför är det så många som mår dåligt? Vad tror ni är anledningen? På vilket sätt kan vi hjälpa varandra till att må bättre?
Jag är 14, snart 15, år gammal och lider av depression och socialfobi. Jag vet inte anledningen till att jag är deprimerad men jag tror att det, för många ungdomar, handlar om dagens betygssystem och press för att lyckas i livet. För att jag själv och alla jag känner blir negativt påverkade av det. Mobbning och diskriminering, så som rasism, sexism, homofobi, transfobi o.s.v., minskar inte direkt heller. Undervisning om psykisk ohälsa och diskriminering måste öka. För om folk blir mer pålästa, blir det mindre fördomar och då minskar hatet. De som lider av psykisk ohälsa och diskrimineras utan att veta om det måste också bli pålästa. Så att de inser hjälpen de behöver. 

Spana också in:


EnSekundITaget: Jag är 14, snart 15, år gammal och lider av depression och socialfobi. Jag vet inte anledningen till att jag är deprimerad men jag tror att det, för många ungdomar, handlar om dagens betygssystem och press för att lyckas i livet. För att jag själv och alla jag känner blir negativt påverkade av det. Mobbning och diskriminering, så som rasism, sexism, homofobi, transfobi o.s.v., minskar inte direkt heller. Undervisning om psykisk ohälsa och diskriminering måste öka. För om folk blir mer pålästa, blir det mindre fördomar och då minskar hatet. De som lider av psykisk ohälsa och diskrimineras utan att veta om det måste också bli pålästa. Så att de inser hjälpen de behöver. 
Hej EnSekundITaget!
Jag är ledsen över att du mår dåligt. Depression brukar väl vara biologisk rätt ofta? Vad har läkarna sagt? Vilken form av social fobi har du och hur får du hjälp med att hantera det? Om det är något är det bara att höra av dig!
Dina förslag är bra. Tack så mycket.
/Jas