Forumet - Enkätsvar

Enkätsvar

340 0 4
Right. Lite smått sen, så publicerar jag enkäten för de som vill läsa vad alla andra svarat, notera att några av svaren skett via mail för människor som velat vara anonyma.

I det stora hela, hur bra trivs du på Ungdomar.se?
En del upplever det som svårt att komma in i ”gänget” och att de är smått utstötta. Nästan alla uppger att människorna på UM är det som gör det värt att logga in och skriva här, och att de trivs bra. Andra uppger att de har svårt för fjortisar, men tycker att UM i sig är väldigt familiärt. Att man kan vara sig själv upplevs också positivt. Många troll, roliga människor med roliga frågor bidrar också till att göra sidan roligare. Vi är bättre än lunarstorm och hamsterpaj. (^^)
Har du blivit orättvist behandlad av en moderator någon gång?
3 nej 2 ja. Flera upplever att de blivit låsta/bannade på felaktiga grunder.
Hur löste det sig? Löste det sig alls?
Oavsett så är det alltid moderaterorerna som brukar vinna, många upplever det menlöst att ens försöka bråka om det hela.
Är du i det stora hela nöjd med de moderatorer som finns på sidan?
En ser inte ens varför moderatorer finns till på den här sidan. Moderatorer har generellt väldigt låg status på UM, de flesta mods upplevs som trista och många uppger att de har blivit eller är orättvist behandlade. Finns en moderatornorm där man som mod måste vara sträng, regelriktig och dylikt? Även moderatorerna uppger att det finns några som de tycker är värre än andra. Thomas N har större stöd än Alexander Danling har på UM.
Vilka problem anser du finns med de som styr sidan?
Att de inte är närvarande, nämner flera.
Anser du att det är viktigt att de regler som UM's administratörer är väldigt viktiga att följa? Finns det några regler du anser borde tas lättare på än de gör idag?
De flesta har inte läst igenom reglerna men lyckas följa dem ändå. Spam och möjligheten att gå OFF-topic borde tas lättare på. Mindre regler. Regeln om kontaktannonser borde inte finnas. Många nämner att modsen är partiska, och någon lägger till att det inte ”går att komma ifrån.” *Regel 19 borde strykas. Man vill också ha mindre påhopp på varandra, men uppskattar också friheten och regelanarki. Fildelningsregeln borde också strykas. Någon anser att reglerna är diffusa, med exempel på §16 och 17, men även §3 som bl.a säger att det inte är tillåtet att posta stötande material, utan att gå närmare in på vad som anses stötande.
Möter du mycket negativa kommentarer, blir kränkt eller påhoppad på UM?
Flertalet nej, men några uppger att de känt sig kränkta flera gånger.
Skillnader mellan UM från idag och förr.
Många upplever att det blivit sämre. Mindre aktivt, mindre fria diskussioner och hårdare kontroll. Man har en bild av UM från förr att vara en social mötesplats, när den nuvarande är ett diskussionsforum. Andra uppger att det är bra att det blivit mer kvalitativt som diskussionsforum. Några menar att stämningen på UM är rent otrevlig.
Vad var bättre förr? Vad har blivit bättre idag?
Några nämner att de tyckte att UM såg bättre ut förr. Människorna var ”roligare”. Man kunde vara mer oseriös.
Vilka funktioner skulle du vilja lägga till på Ungdomar.se?
* Man ska kunna ignorera användare.
* Att man som användare ska kunna få bestämma över sin egna tråd – upplösande av Off-topic:förbudet.
*För många funktioner, anser en del.
* Ett rankingsystem för moderatorer då man kunde se vilka som skötte sig bättre och vilka som skötte sig sämre.
*Möjlighet att ta bort trådar man själv startat.
*En vuxenavdelning för 18+
*Möjlighet att ta tillbaks sin röst, ifall man röstat fel.
*Bort med könsfrågan när man registrerar sig.
*Delforum för övernaturligheter, pseudovetenskap & Konspirationsteorier.
*Avskaffande av gästbok och fotoalbumet.

Intressant skulle vara om vi klistrade en förslagstråd, för det är uppenbart att många här har idéer om funktioner som borde finnas, samt funktioner som inte borde finnas. Vore värt.

Spana också in: