Forumet - Enkla recept !

Enkla recept !

1024 0 22

Spana också in:

Soppa är bra måltid. Osäker på hur avancerat det anses vara, dock.

Men, hacka lök och fräs i olja i en stor gryta. Hacka även morötter och potatis. I med vatten, två tärningar grönsaksbuljong och morötterna och potatisen. Sedan en burk krossad tomat och när rotfrukterna har kokat i ca tio minuter så har du i röda linser, ganska mycket. När allting har kokat till en tuggvänlig konsistens så har du i kryddor, förslagsvis salt, någon örtkrydda och någon stark krydda (chilipeppar eller cayennepeppar funkar bra). Om ni har mycket tid på er så kan du baka bröd till soppan.
Riiikard:

ne , men gefan i o skriv då , retard-jävel


Håll käften fläskfejs. Vill du ha ett recept? Här får du ett, din arroganta, lata jävla gris.

KLASSISK COQ AU VIN

Ingredienser:
1 majskyckling på cirka 1,5 kilo
salt, peppar
1 flaska beaujolais
3 msk kycklingfond
2 lagerblad
1 kvist timjan
1 krossad vitlöksklyfta
150 g tärnat rimmat fläsk
200 g champinjoner
15–20 skalade pärllökar eller
5–10 schalottenlökar
1/2 dl konjak
1 kryddbukett (timjan, lagerblad och
en krossad vitlöksklyfta)
smör, olja
buerre manié (1 msk smör mosad
med 1 msk mjöl)

1. Koka ihop vinet och kycklingfonden till hälften tillsammans med lagerblad, timjankvisten och den krossade vitlöken. Det tar cirka 20 minuter. Koka med champinjonerna de sista 5 minuterna. (Snåla inte med vinet för smaken hänger på mängden som kokas ned.)

2. Ta under tiden fram en tjockbottnad gryta med tättslutande lock. Klyv kycklingen i 8–10 delar, salta och peppra väl. Förbered övriga ingredienser.

3. Hetta upp en klick smör och lite olja i grytan, lägg därefter i fläsktärningar och lök och stek sakta tills de börjar få färg. Bryn då också kycklingbitarna tills de fått fin stekyta.

4. Skeda bort överflödigt fett och häll sedan på konjaken. Var beredd med en tändsticka när ångorna stiger. (Glöm inte att stänga av fläkten!) Skaka runt så de sista lågorna dör ut och sila sedan över det reducerade vinet.

5. Plocka över champinjonerna och placera en färsk kryddbukett av timjan, lagerblad och vitlök mitt i grytan. Lägg på locket och sjud på låg värme i 40 minuter.

6. Peta ned klickar av beurre manié mellan kycklingbitarna och hetta sedan bara upp så att såsen blir blank. Fiska upp kryddbuketten och servera tillsammans med nykokt vinterpotatis och haricots verts vända i smör med vitlök, salt och persilja.

FUCK YOU
FITTA

1. Sätt ugnen på 175 grader. Putsa fittan från fett och de grövsta håren.
2. Gör några snitt längs blygläpparna och tryck in de delade vitlöksklyftorna. Lägg fittan på galler i långpanna och pensla med matfettet.
3. Blanda örtkryddorna (någon tesked per sort) med salt och peppar och gnid in hela fittan (pressa till det med baksidan av en sked).
4. Har du stektermometer så stick in den i tjockaste stället
5. Häll en skvätt vatten i långpannan så inte fittsaften bränner fast. Upprepa detta vid behov under stekningen.
6. Stek i nedre delen av ugnen i ca 1,5 timme eller tills termometern visar 70-75 grader. Kolla annars med kniv - fittsaften ska vara svagt rosa.
7. Ta upp och låt vila under folie. Ta vara på stekskyn, den är basen till en underbart god sås!
8. Såsen brukar vara tillräckligt smakrik för att bara spä med lite grädde och redning. Om inte, använd viltfond eller koncentrerad buljong.
9. Någon tesked gelé ELLER 0,5 dl rödvin förhöjer smaken - liksom en tesked snabbkaffepulver (svärmors knep).
10. Att skära upp fittan är inte så svårt. Man börjar med att skära i mitten av det tjockaste stället. Skär långt ner runt om.
11. Sen skär man sneda skivor därifrån åt båda hållen och får ut de vackraste skivorna. Resten gör man i princip likadant med, men där blir det mindre skivor.
dödgrävarn:

KLASSISK COQ AU VIN


Vad har det där med klassisk coq au vin att göra? Sätt inte klassiskt framför något som verkligen inte är klassiskt. Det där receptet är INTE svårt att laga, du tror du e bra på mat när du länkar ett recept du inte ens lagat själv.
Killen frågade om hjälp så kommer en arrogant bögjävel som du och tror att du kan något? Stick.. Jag är kock och hatar sådana som dig.