Forumet - Enorma svettningar

Enorma svettningar

1371 1 5
Hej. Jag är en tjej på 14 år som svettas enormt mycket under armarna. Jag svettas exakt hela tiden, året om men alltså bara under armarna. Jag har lidigt av detta i 3 år nu, och it's Killing me! Jag har inte under dessa år haft en enda tight tröja på mig. Jag har privat alla deoderanter på Apoteket och ingen funkar över huvud taget. Absolut torr minskar det med kanske 10%, alltså i princip ingenting.

Jag vill verkligen inte gå till en läkare då jag skäms sjukt mycket för detta men inget annat funkar ju.. Vad ska jag göra? Please help me, jag kan ju för fan inte ens krama någon!?!?

Inga kommentarer

Tråden har 5 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Hej, lider av samma problem som du. Det tärde enormt på mig. 
Jag var tvungen att gå till min husläkare till slut för min situation var inte hållbar. Läkaren skickade sedan en remiss till en svettmottagning. Där kunde det konstateras att jag inte hade normal mängd svettningar och fick därmed behandling. Om man har överdriven svettning över hela kroppen, eller på mer än något enstaka ställe så är medicin att rekommendera. Men led främst av svettningar under armarna, liksom du, och fick då gå behandling som innebar att man fick sprutor i båda armhålorna. Medlet i sprutorna sprutas in i svettkörtlarna som sitter där, så att de ska producera mindre svett alt. inget svett alls - det beror på hur kroppen reagerar. Behandlingen görs 1-2 ggr per år i regel, ofta med 6-9 månaders mellanrum.

Personligen tycker jag att det är jobbigt, då jag tycker att det är obehagligt och gör ont. Men det är verkligen värt det! Bör informera att det inte rör sig om ETT nålstick i varje armhåla, utan minst 20 st skulle jag tippa på, så att du är beredd på det utifall behandlingen skulle vara passande för dig. Läkaren på mottagningen kommer dock informera dig mer, om behandling blir aktuell. Tycket definitivt att du ska vända dig till en läkare, att du vänder dig dit tvingar dig inte till att gå någon behandling. Det är behagligare att veta vilka möjligheter som finns och läkare jobbar med sådant där dagarna i ända, så de kommer inte uppfatta dina problem som konstiga eller så.

Lycka till!
Om de receptfria  alternativ som finns på apoteket inte hjälper måste du kanske ha ett receptbelagt preparat som är starkare och kanske hjälper. Du bör nog besöka en vårdcentral för att få bukt med dina abnorma svettningar,

Antar att du har läst denna länk nedan om inte är de ett bra tips,

http://www.1177.se/Uppsala-lan/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Overdriven-svettning/
Några huskurer kan jag inte .

Spana också in:

Hej, redan läst länken du hade, och receptbelagda kanske funkar, vet ej, men provade absolut torr i ca två månader och tog nytt nästan varje kväll? fastän man ska ta en gång i veckan och det funkade inte.. någon som vet något om att man kan operera bort svertköttlar? är inte supersugen på att ha botox i armhålorna...