Forumet - ensam

ensam

261 0 25

Spana också in:

Zoxe:

Det finns många som känner sig ensamma, bara kolla andra trådar här på um. Vad är det som gör att du känner dig ensam? något man kan hjälpa till med ?


jag har bara några få vänner som jag umgås med på fritiden, men e trött på dem. dem verkar aldrig ha tid längre. i klassen är vi ett gäng som umgås men vi ses sällan på fritiden. vill helt enkelt ha nya kompisar....
b4sket:

jag har bara några få vänner som jag umgås med på fritiden, men e trött på dem.


Okej, ja, många känner nog igen sig där. Att man blir trött på dem är inte ovanligt, kan ju säga att jag har några stycken som jag är så trött och irriterad på som jag verkligen inte vill umgås med längre, dock gör jag det ändå, för jag vet hur mycket de betyder för mig i slutändan. Kanske inte så för dig?

b4sket:

dem verkar aldrig ha tid längre.


är det därför du är trött på dem ?

b4sket:

i klassen är vi ett gäng som umgås men vi ses sällan på fritiden. vill helt enkelt ha nya kompisar....


antar att du vill umgås med dem på fritiden? Det enda du kan göra där är att komma med förslag att ni kanske kan gå iväg och fika efter skolan osv.
Det gjorde jag i ettan med en tjejkompis, trodde inte att hon ville träffa mig utanför skolan (dåligt självförtroende och så) men kom ändå med förslaget på att gå och se en film på bio (har glömt vilken, men det var en känd en) och hon nappade på det. Vi är fortfarande jättebra kompisar. [smile]

nya kompisar? jag kan vara din kompis om du vill [blush]
Det är väl inte särskilt svårt att skaffa sig vänner. Jag har kännt mig ensam i perioder, men då har jag tagit tag i skiten och börjat träffa mer folk. Är du däremot mobbad och har dåligt rykte av någon anledning, ändra på det och visa att du är en trevlig person. Du kan vara precis vem du vill, bara du går in för det och verkligen vill det, och då menar jag inte att du ska låtsas vara någon annan, dvs någon som känns fel att vara. Du ska lära dig att tänka annorlunda, agera annorlunda och tycka om det. Du behöver inte vara precis som alla andra, tvärtom, du ska vara intressant och social och på så sätt få hur många vänner du vill.