Forumet - Ensam

Ensam

843 0 10
Jag är en tjej på 15 år och känner mig så ensam. Jag har ingen nära vän, knappt några vänner att umgås med heller. Mina klasskompisar amser jag vara väldigt omogna och trivs ej med de. De enda vänner jag har röker, festar och dricker och har tyvärr fått med mig på det ibland... Det jag vill är lära känna nya människor, men hur gör man ens det? 

Spana också in:

Har en liknande situation. Har nästan aldrig haft några riktiga vänner. Men känner mig inte speciellt ledsen över det. De flesta jag känner (i skolan) är omogna, korkade, osv, och skulle inte heller vilja bli vän med de av just de anledningarna. Jag trivs bäst i mitt eget sällskap, och känner oftast inget behov av andras sällskap. Men ibland så skulle det väl kännas bättre, får väl hoppas på att det blir bättre på gymnasiet. Du borde inte heller ha så långt kvar till gymnasiet, det kan ju vara en möjlighet för nya vänner?

Användarnamn123: Har en liknande situation. Har nästan aldrig haft några riktiga vänner. Men känner mig inte speciellt ledsen över det. De flesta jag känner (i skolan) är omogna, korkade, osv, och skulle inte heller vilja bli vän med de av just de anledningarna. Jag trivs bäst i mitt eget sällskap, och känner oftast inget behov av andras sällskap. Men ibland så skulle det väl kännas bättre, får väl hoppas på att det blir bättre på gymnasiet. Du borde inte heller ha så långt kvar till gymnasiet, det kan ju vara en möjlighet för nya vänner?
Går i 8:an och har därför ett helt skolår kvar exklusive två hela sommarlov då man väldigt gärna vill ha folk att umgås med. Jag vill exempelvis gå på Bråvalla Festivalen, men har ingen att gå med. De kompisgäng jag skulle kunna hänga på att inte tryggt att gå med då de kommer dricka osv och att det är lätt att de bara glömmer en typ, vilket jag ej känner att jag vill göra på en sådan "farlig" plats.