Forumet - enverklighet - Varför feminism behövs

enverklighet - Varför feminism behövs

6983 2 60
Tänkte dela länken ett Instagram-konto som lägger upp insända berättelser från tjejer och kvinnor som varit med om våldtäkt, sexuella övergrepp och trakasserier. En del texter ger bra sammanfattningar av vad som är fel med vårt samhälle, som t.ex. denna som är en av de nyaste i skrivande stund: https://www.instagram.com/p/BS3c_ycD0Jz/?taken-by=enverklighet

https://www.instagram.com/enverklighet/

Kontot kanske kan hjälpa till att bli en ögonöppnare för vissa, angående t.ex. mörkertalen som finns för övergrepp och våldtäkt. Om någon här råkar ha en sådan berättelse att dela med sig av går den bra att skicka in till enverklighet, alla insändare får vara anonyma.
 verkligheten full av hänsynslösa element, dessa kan inte ignoreras trots hur vi känner

http://www.nononsenseselfdefense.com/avoid_rape.htm

här är en utförlig och analyserande "guide" kring hur och varför situationer eskalerar och hur man bör bete sig, allt detta baserat på förståelse kring människans primala drifter, något som feminister generellt inte vill kännas vid, man tar hellre sin dröm där man inte har några verktyg och människor far riktigt illa, istället för att anpassa sig till hur det förhåller sig och sedan bygga sin dröm utifrån det

ett exempel kan vara en situation där en man "inte ger sig" och kvinnan svarar genom att ge honom en örfil, har hon extrem tur fungerar det men i alla andra fall kommer det eskalera situationen och dessutom göra att han känner sig ha mer rätt att göra vad han gör mot henne, våld måste alltid vara för att sätta personen ur spel på något vis i sådana situationer. kvinnan i fråga tror att världen fungerar på ett hänsynsfullt sätt och att hon påminner mannen om detta genom örfilen,så är dock inte fallet... vilket kanske kommer leda till att hon blir våldtagen samtidigt som hela hennes världsuppfattning rämnar..jag kan inte föreställa mig något mer traumatiskt.

så om du vill ha reda på denna typ av fakta i hemmets stillhet där du är trygg och du kan förstå och förbereda dig i lugn och ro, läs på sidan, vill du hellre eventuellt få informationen samtidigt som en vidrig kuk, läs inte. jag ber om ursäkt och beklagar språkbruket men det är inte vackrare än så.

mer OnT så är det väldigt bra att det kommer fram hur systematiskt vidrigt samhället är

Spana också in:


major:
Du är en sådan som hellre satsar på victim-blaming och även reducerar kvinnors berättelser som de oftast inte vågar delge till "gråt i efterhand"? Snyggt.
?

det stod: "om du tycker att det finns bättre problemlösningsmetoder än att gråta i efterhand bör du kolla in"

vad du sen förenklar/förvrider det till i ditt huvud får stå för dig, man kan inte förbjuda konstruktivt tänkande kring våldtäkt för att du m.fl. associerar det med victim blaming

edit: förstår dock att det kan uppfattas otrevligt, men det är riktat mot en kvinna som inte råkat ut för något, som kommer dras in i "mähä"-fällan om hon inte får ny info då samhället inte ger någon som helst form av relevant info kring hur man skyddar sig själv

pelle_svanslös: vad du sen förenklar/förvrider det till i ditt huvud får stå för dig, man kan inte förbjuda konstruktivt tänkande kring våldtäkt för att du m.fl. associerar det med victim blaming
Jag har inte sagt något om förbud, förvridningen tycks komma ifrån dig. Du kunde dock ha skapat en egen tråd om ditt "konstruktiva tänkande". Skulle vara trevligt att hålla min tråd till ämnet så mycket som möjligt.

Med det sagt avslutar jag denna diskussion eller vad det nu ska föreställa.

Alvarez: Fast män blir misshandlade, mördade och rånade hela tiden, betydligt mer än vad kvinnor blir.

Män förtrycker män OCH kvinnor.
Jag säger inte emot din sista mening för det är fullständigt sant, men den här tråden har lagt fokus på just sexuellt våld. Män utsätts för det också, men inte i närheten av samma utsträckning. Det sexuella våldet mot kvinnor är på en helt vansinnig nivå. 

Vadgöranu?: så det är ju inte bara kvinnor.
Ingen har påstått det heller. Tråden handlar även om sexuella trakasserier och andra sorters övergrepp förövrigt. Alla våldtäkter innebär inte heller penetration med kuk. Våldtäkter och övergrepp kan se väldigt olika ut, men att förövarna är män gäller nästan alltid. Läs gärna texterna på kontot så kanske du får en bättre överblick.

Vadgöranu?: 2001 så blev 140 000 män våldtsgna i fängelsen. så det är ju inte bara kvinnor.
Fängelse våldtäkter och de övergrepp många tjejer råkar ut för i vardagen skiljer sig så pass att jag tror man gör bäst i att dela på dessa två fenomen. 


Vadgöranu?: och när folk säger "bara män våldtar" så är det ju inte så konstigt liksom. Vi tjejer kan ju inte bara stoppa in något i någon. Det är ju inte samma sak liksom.
Man behöver heller inte "stoppa in nåt" för att det ska vara en våldtäkt. De flesta våldtäkter som sker involverar inte penetration.
Svenska tjejers oöverträffade förmåga att känna sig berättigade, kombinerat med den naiva blåögdheten och oförmågan att hantera konflikter man får med sig från en svensk uppväxt, gör en så utsatt att jag skulle vilja säga att "anti victim blaming"-grejen är rent skadlig, iallafall sättet det sker på.


time:
Jag säger inte emot din sista mening för det är fullständigt sant, men den här tråden har lagt fokus på just sexuellt våld. Män utsätts för det också, men inte i närheten av samma utsträckning. Det sexuella våldet mot kvinnor är på en helt vansinnig nivå. 
istället för att bumpa en tråd kan man ju lika gärna ta det här. ja kvinnor utsätts för mycket mer sexuellt våld än män och kvinnor har det sämre än män på massa olika sätt

men

feminister har en tendens till att igonera att fler män än kvinnor tar självmord, fler män är uteliggare, fler män dör tidigare,  män behandlas grymmare i krig, män misshandlas oftare, män rånas oftare, och att håna en kille för hans psykiska sjukdomar, sociala status eller utseende är socialt accepterad. det är inte socialt accepterad att håna en kvinna som är oattraktiv, ensam eller lider av psykiska sjukdomar. Begrepp som nörd, tönt, oskuld och loser drabbar knappt kvinnor.

dessutom, kraven på män är ENORMA eftersom män styr världen. män ska vara snygga och ha en fin personlighet, och bra jobb, och många vänner, och snyggt klädd, får inte må dåligt, snygg kropp. Det är ingen dans på rosor att vara kille. för att inte tala om hur elaka män är emot varanndra, den här vidriga machokulturen som existerar, kulturen mellan kvinnor är betydligt mjukare.

hade jag fått chansen att vara kvinna eller man i dagens sverige så hade jag valt att vara kvinna utan att tveka en sekund.

Alvarez: feminister har en tendens till att igonera att fler män än kvinnor tar självmord, fler män är uteliggare, fler män dör tidigare,  män behandlas grymmare i krig, män misshandlas oftare, män rånas oftare,
Jag känner inte en enda feminist, mig själv inkluderad, som inte tar hänsyn till detta och försöker förklara varför samt arbeta emot det. Du är inte feminist så det är kanske inte så konstigt att du inte har positiva erfarenheter eller ens en övergripande bild av arbetet vi för. Det är förståeligt men det innebär inte att det du säger är sant.


Alvarez: dessutom, kraven på män är ENORMA eftersom män styr världen. män ska vara snygga och ha en fin personlighet, och bra jobb, och många vänner, och snyggt klädd, får inte må dåligt, snygg kropp. Det är ingen dans på rosor att vara kille. för att inte tala om hur elaka män är emot varanndra, den här vidriga machokulturen som existerar, kulturen mellan kvinnor är betydligt mjukare.
Precis, för det finns inga krav på tjejers utseende, mående eller sociala status och det finns absolut inga fördomar kring hur tjejer beter sig gentemot varandra. Nej, vet du vad, jag tror du lider av en släng av att gräset är alltid grönare-sjukan.

Alvarez: dessutom, kraven på män är ENORMA eftersom män styr världen. män ska vara snygga och ha en fin personlighet, och bra jobb, och många vänner, och snyggt klädd, får inte må dåligt, snygg kropp. Det är ingen dans på rosor att vara kille. för att inte tala om hur elaka män är emot varanndra, den här vidriga machokulturen som existerar
Ja. Kraven på kvinnor är enorma dom med. 

Alvarez: kulturen mellan kvinnor är betydligt mjukare.
Nej. Tjejer är fruktansvärt elaka mot varandra. Det är bara tjejer som anses "harmlösa" som är garanterade god behandling av andra tjejer; tjejer som på minsta sätt uppfattas som hot (snyggare, smartare, etc) blir mycket illa behandlade, pikade, mobbade, svikna och får skitsnack spritt om sig som gör att de kan råka illa ut. De kanske verkar snälla mot varandra för en utomstående betraktare eftersom det är sedvana för tjejer att gulla med varandra, det tillhör artighetsreglerna och spelet, men det är ofta falskt. Själv blev jag svårt mobbad av 2-3 tjejer i flera år. De slog mig aldrig, men ord är faktiskt betydligt värre. Slag skadar kroppen, ord skadar psyket. Killar är farligare rent fysiskt, och det är ju de skadorna som syns, men tjejer är ofta skickligare på att vara elaka än killar. 

Alvarez: hade jag fått chansen att vara kvinna eller man i dagens sverige så hade jag valt att vara kvinna utan att tveka en sekund.
jag tror dig. men du hade ångrat dig. tjejer vill på samma sätt vara killar. Du vill vara tjej därför att du har erfarenhet av att vara kille och inte har någon erfarenhet av tjejers problem. 


time: Precis, för det finns inga krav på tjejers utseende, mående eller sociala status och det finns absolut inga fördomar kring hur tjejer beter sig gentemot varandra. Nej, vet du vad, jag tror du lider av en släng av att gräset är alltid grönare-sjukan.
+1

Plussar på det här inlägget för att ge det ytterligare tyngd. 
Ger mitt stöd till tråden, men är själv mycket matt kring hela ämnet. Feminister talar ofta endast för de redan frälsta, och det är så synd. Jag tycker att det får en dålig konsekvens när folk ger naturvetenskapliga förklaringar på olika former av könsförtryck - det är i mina ögon samma sak som att ge upp och resulterar i budskapet "det här går inte att förändra eftersom det är biologisk, och därför ska vi inte försöka, utan låter det fortsätta vara orättvist." Då kan man lika gärna börja följa samma umgängesregler som i Iran, och det vore ett sorgligt samhälle när en kvinna inte ens kan träffa och umgås med en man ensam utan att folk tycker att hon får skylla sig själv som blir våldtagen, och ett sådant samhälle vill inte jag ha. Jag tror på att vi kan lära oss att bete oss bättre om vi förändrar människors sätt att uppfatta saker och ting, det har historien visat oss. Det enda alternativet är att ge upp och börja bete oss som på 1800-talet eller i länder där personer av olika kön inte får umgås med varandra. Jag ser inget annat alternativ än dom två, och jag vet vad jag väljer. Jag vill gärna kunna umgås med killkompisar ensam och inte leva i ett samhälle där man förvägras träffa en man i enrum. För mig är feminism att med hjälp av psykologi påverka folk att bete sig bättre och därmed ge människor mer personlig frihet.