Aviseringar
Rensa alla

enverklighet - Varför feminism behövs


major
Ämnesstartare

Tänkte dela länken ett Instagram-konto som lägger upp insända berättelser från tjejer och kvinnor som varit med om våldtäkt, sexuella övergrepp och trakasserier. En del texter ger bra sammanfattningar av vad som är fel med vårt samhälle, som t.ex. denna som är en av de nyaste i skrivande stund: 

https://www.instagram.com/enverklighet/

Kontot kanske kan hjälpa till att bli en ögonöppnare för vissa, angående t.ex. mörkertalen som finns för övergrepp och våldtäkt. Om någon här råkar ha en sådan berättelse att dela med sig av går den bra att skicka in till enverklighet, alla insändare får vara anonyma.


   
Citera
Yaren

Säkert bra intiativ. Känner dock inte att jag behöver trycka på länken. Hoppas att nån som behöver det trycker och läser och lär


   
SvaraCitera

 verkligheten full av hänsynslösa element, dessa kan inte ignoreras trots hur vi känner

http://www.nononsenseselfdefense.com/avoid_rape.htm

här är en utförlig och analyserande "guide" kring hur och varför situationer eskalerar och hur man bör bete sig, allt detta baserat på förståelse kring människans primala drifter, något som feminister generellt inte vill kännas vid, man tar hellre sin dröm där man inte har några verktyg och människor far riktigt illa, istället för att anpassa sig till hur det förhåller sig och sedan bygga sin dröm utifrån det

ett exempel kan vara en situation där en man "inte ger sig" och kvinnan svarar genom att ge honom en örfil, har hon extrem tur fungerar det men i alla andra fall kommer det eskalera situationen och dessutom göra att han känner sig ha mer rätt att göra vad han gör mot henne, våld måste alltid vara för att sätta personen ur spel på något vis i sådana situationer. kvinnan i fråga tror att världen fungerar på ett hänsynsfullt sätt och att hon påminner mannen om detta genom örfilen,så är dock inte fallet... vilket kanske kommer leda till att hon blir våldtagen samtidigt som hela hennes världsuppfattning rämnar..jag kan inte föreställa mig något mer traumatiskt.

så om du vill ha reda på denna typ av fakta i hemmets stillhet där du är trygg och du kan förstå och förbereda dig i lugn och ro, läs på sidan, vill du hellre eventuellt få informationen samtidigt som en vidrig kuk, läs inte. jag ber om ursäkt och beklagar språkbruket men det är inte vackrare än så.

mer OnT så är det väldigt bra att det kommer fram hur systematiskt vidrigt samhället är


   
SvaraCitera

http://www.nononsenseselfdefense.com/profile.html

där har ni en lista och information kring vilka drag som finns i alla potentiella våldtäksmän

om du tycker att det finns bättre problemlösningsmetoder än att gråta i efterhand bör du kolla in


   
SvaraCitera

Krossa feminismen!


   
SvaraCitera
major
Ämnesstartare

pelle_svanslös: om du tycker att det finns bättre problemlösningsmetoder än att gråta i efterhand bör du kolla in

Du är en sådan som hellre satsar på victim-blaming och även reducerar kvinnors berättelser som de oftast inte vågar delge till "gråt i efterhand"? Snyggt.

Tråden syftar förövrigt mer på ögonöppning än på problemlösning.


   
SvaraCitera

major:

Du är en sådan som hellre satsar på victim-blaming och även reducerar kvinnors berättelser som de oftast inte vågar delge till "gråt i efterhand"? Snyggt.

?

det stod: "om du tycker att det finns bättre problemlösningsmetoder än att gråta i efterhand bör du kolla in"

vad du sen förenklar/förvrider det till i ditt huvud får stå för dig, man kan inte förbjuda konstruktivt tänkande kring våldtäkt för att du m.fl. associerar det med victim blaming

edit: förstår dock att det kan uppfattas otrevligt, men det är riktat mot en kvinna som inte råkat ut för något, som kommer dras in i "mähä"-fällan om hon inte får ny info då samhället inte ger någon som helst form av relevant info kring hur man skyddar sig själv


   
SvaraCitera
major
Ämnesstartare

pelle_svanslös: vad du sen förenklar/förvrider det till i ditt huvud får stå för dig, man kan inte förbjuda konstruktivt tänkande kring våldtäkt för att du m.fl. associerar det med victim blaming

Jag har inte sagt något om förbud, förvridningen tycks komma ifrån dig. Du kunde dock ha skapat en egen tråd om ditt "konstruktiva tänkande". Skulle vara trevligt att hålla min tråd till ämnet så mycket som möjligt.

Med det sagt avslutar jag denna diskussion eller vad det nu ska föreställa.


   
SvaraCitera

Fast män blir misshandlade, mördade och rånade hela tiden, betydligt mer än vad kvinnor blir.

Män förtrycker män OCH kvinnor.


   
SvaraCitera

! Stöttar. Heja denna tråd Hjärta


   
SvaraCitera
time
 time

Alvarez:
Fast män blir misshandlade, mördade och rånade hela tiden, betydligt mer än vad kvinnor blir.

Män förtrycker män OCH kvinnor.

Jag säger inte emot din sista mening för det är fullständigt sant, men den här tråden har lagt fokus på just sexuellt våld. Män utsätts för det också, men inte i närheten av samma utsträckning. Det sexuella våldet mot kvinnor är på en helt vansinnig nivå. 


   
SvaraCitera

2001 så blev 140 000 män våldtsgna i fängelsen. så det är ju inte bara kvinnor.

och när folk säger "bara män våldtar" så är det ju inte så konstigt liksom. Vi tjejer kan ju inte bara stoppa in något i någon. Det är ju inte samma sak liksom.


   
SvaraCitera
major
Ämnesstartare

Vadgöranu?: så det är ju inte bara kvinnor.

Ingen har påstått det heller. Tråden handlar även om sexuella trakasserier och andra sorters övergrepp förövrigt. Alla våldtäkter innebär inte heller penetration med kuk. Våldtäkter och övergrepp kan se väldigt olika ut, men att förövarna är män gäller nästan alltid. Läs gärna texterna på kontot så kanske du får en bättre överblick.


   
SvaraCitera

Vadgöranu?:
2001 så blev 140 000 män våldtsgna i fängelsen. så det är ju inte bara kvinnor.

Fängelse våldtäkter och de övergrepp många tjejer råkar ut för i vardagen skiljer sig så pass att jag tror man gör bäst i att dela på dessa två fenomen. 

Vadgöranu?: och när folk säger "bara män våldtar" så är det ju inte så konstigt liksom. Vi tjejer kan ju inte bara stoppa in något i någon. Det är ju inte samma sak liksom.

Man behöver heller inte "stoppa in nåt" för att det ska vara en våldtäkt. De flesta våldtäkter som sker involverar inte penetration.


   
SvaraCitera

Svenska tjejers oöverträffade förmåga att känna sig berättigade, kombinerat med den naiva blåögdheten och oförmågan att hantera konflikter man får med sig från en svensk uppväxt, gör en så utsatt att jag skulle vilja säga att "anti victim blaming"-grejen är rent skadlig, iallafall sättet det sker på.


   
SvaraCitera