Forumet - Era åsikter om djurförsök?

Era åsikter om djurförsök?

7051 0 227
Det är inte speciellt intressant att diskutera hur grymt det är med djurförsök. Det krävs inte många hjärnceller för att inse att det inte är något eftersträvansvärt att behöva tvinga någon (i det här fallet ett djur av något slag) till någon som den troligtvis inte vill.

Det som kan vara intressant att diskutera är huruvida alternativet är mer eller mindre grymt. Hade vi aldrig gjort några djurförsök hade vi kanske inte haft konstgjort insulin eller penicillin idag. Vore det lidandet större än det som åsamkas genom djurförsök? Finns det ytterligare alternativ?

Spana också in:

Ändamålen helgar medlen kan man säga. Möjligen att det är en aning grymt och att djuren får lida men det räddar ju människoliv så vad spelar det då för roll då. Människan står över alla andra varelser och det är naturligt att vi använder oss av mindre privilegierade istället för att hämta ur dom egna leden.

isola:

Tycker att man kan testa på människor som är dömda för grova brott istället för på oskyldiga varelser.


Håller med. en uppfödd labbråtta är mer värd än vad en kriminell människa är.
Det är givetvis väldigt grymt och det är det inget snack om. Om det är värt det? Beror på. Jag är inte HELT emot det vad gäller livsviktig medicin osv, men det ska vara när det inte finns några andra alternativ; och som mediakatt säger så bör vi lägga mer resurser på att ta fram andra alternativ.

Sen anser jag att en stor del av den medicinska forskningen idag är onödig. Lägg mer resurser på att alla ska få leva till 60 och mindre på att de som är 90 ska få leva längre. Men naturligtvis, vi i länder där folk lever till 90 har mer resurser och kan betala dyr patenterad medicin, så det är ju våra problem som det forskas på.

Vad gäller kosmetika och den typen av "lyxsjukdomar" så är jag 100% emot djurförsök.

Jag är av åsikten att ett människoliv ska prioriteras högre än ett liv hos övriga djur generellt, men inte att människors lathet eller lyxliv ska prioriteras högre än djurs liv. Och ärligt talat, jag tycker inte det är fel att folk dör av sjukdomar när de är 85+. Då är det betydligt mer fel att tortera apor i hemska experiment.
Inte okej alls att ge sig på försvarslösa djur! Det finns människor som säkerligen skulle gå med på att testas, mot en viss summa pengar då förstås, det finns. Och varför ens ta den här omvägen med att testa på djur när det som ska testas ändå i slutändan bara är till för människans ändamål.
sister:

Det finns människor som säkerligen skulle gå med på att testas, mot en viss summa pengar då förstås


Principiellt håller jag med om att det vore bättre med frivilliga människor än tvingade djur, men inser du inte att ditt förslag innebär att fattiga tvingas bli experiementerade på av ekonomisk nöd? Det är ju nästan ännu sjukare.
Det beror på i vilket syfte man testar, hur mycket sämre alternativen är och vilket sorts djur man testar på.

Idealet är förstås att djurförsök inte ska förekomma, men om det bidrar till att rädda människoliv så tycker jag att det ska förekomma då människor är mer värda än djur.
sister:

Inte okej alls att ge sig på försvarslösa djur! Det finns människor som säkerligen skulle gå med på att testas, mot en viss summa pengar då förstås, det finns. Och varför ens ta den här omvägen med att testa på djur när det som ska testas ändå i slutändan bara är till för människans ändamål.


Man testar redan på människor, jag har själv anmält mig till diverse vaccin-provningar och liknande i vetenskapens namn. Det man testar har dock förstås redan testats noggrant på djur. Tror du allvarligt talat att tester av oprövade mediciner skulle fungera med enbart människor? Ansvaret för testpersonernas liv skulle vara alldeles för stort för att någon skulle våga utveckla bra mediciner som kräver omfattande studier.

För att inte tala då om Åttas poäng, man tvingar de svagaste i samhället att riskera livet enbart för att få en chans att överleva. Himla sjuk idé.


isola:

Tycker att man kan testa på människor som är dömda för grova brott istället för på oskyldiga varelser.


Eller judar. [party]
respons:

Man testar redan på människor


Jo.

respons:

Tror du allvarligt talat att tester av oprövade mediciner skulle fungera med enbart människor?


Nej. Jag menar bara att försöksdjur som t.ex. råttor... även om t.ex. penicillinet fungerar på de, får de aldrig får ta del av det. Jag menar att vi människor utnyttjar råttorna, att vi roffar åt oss av "kakan" utan att dela med oss. Varför ska råttorna "lida" för något som de inte får ta del av sen? osv

respons:

Ansvaret för testpersonernas liv skulle vara alldeles för stort för att någon skulle våga utveckla bra mediciner som kräver omfattande studier.


Där kan jag hålla med om att det är ett problem.

Åtta:

nnebär att fattiga tvingas bli experiementerade på av ekonomisk nöd


respons:

man tvingar de svagaste i samhället att riskera livet enbart för att få en chans att överleva


De enda man tvingar livet ur är försöksdjuren!