Forumet - Era bästa tips mot hosta

Era bästa tips mot hosta

3620 0 22

När jag blir förkyld får jag världens hosta. Det är inte så farligt med lite hosta tänker ni, men den hostan jag får är tortyr. Hostar mycket och smärtsamt, får ont i revben och lungor, tappar rösten och halsen svider konstant.

Har ingen hostmedicin hemma, receptfri hjälper aldrig på min hosta och vårdcentralen är stängt på helgerna. Så  har ni nå bra tips på vad man kan göra för att lindra hostan lite?


Och tror ni jag kan få vårdcentralen att skriva ut hostmedicin över telefonen? Har fått det utskrivet många gånger innan o de lär hör att min röst är sönderhostad när jag ringer.

Spana också in:

Jag tror definitivt att det är värt att åtminstone försöka. Det värsta som kan hända är att de säger nej och då får du försöka med huskurer. Mitt förslag är att du ringer vårdcentralen och uppger ditt ärende samt förklarar hur mycket hostan påverkar dig. Beroende på besked kring medicin från deras sida, agerar du därefter.

Hade den typen av hosta när jag först blev förkyld i måndags, ont i alla leder när jag hostade lungorna spändes satan och jag fick svårt att andas, men fick halstabletter som verkar emot infektion, samt någon random hostmedicin vi hade liggandes hemma. Nu efter jag gått igenom feber och större del av förkylningen så har min hosta blivit värre, dock så gör det inte alls ont, bara smärre irriterande när man står och försöker röka och slemmar ner hela trädgården


ToxicWithaHintOfSteam: Hade den typen av hosta när jag först blev förkyld i måndags, ont i alla leder när jag hostade lungorna spändes satan och jag fick svårt att andas, men fick halstabletter som verkar emot infektion, samt någon random hostmedicin vi hade liggandes hemma. Nu efter jag gått igenom feber och större del av förkylningen så har min hosta blivit värre, dock så gör det inte alls ont, bara smärre irriterande när man står och försöker röka och slemmar ner hela trädgården
sluta röka

the_fat_one: det bästa vore om du faktiskt tog dig till vårdcentralen. du verkar upptagen så det kanske funkar om du ringer ambulans. men jag vet inte om ambulans hämtar folk med hosta.
har varit på vårdcentralen med denna "åkomma" 100000 gånger, de lyssnar på mina lungor, skriver ut hostmedicin o skickar hem mig. Känns ovärt att åka en timma till vårdcentralen jag är inskriven på för det.