Forumet - Era minnen av elevhälsan....ranta på!

Era minnen av elevhälsan....ranta på!

1526 1 20
Någon som sett att tv-4 nyheterna i dag riktade skarp kritik mot elevhälsan?

Fick mig iaf att reflektera över mina egna minnen av elevhälsan... Vi hade en skolsköterska som inte var sjuksköterska egentligen (gympalärare med knäskada) och en skolkurator som var sjukskriven för utbrändhet...

Hade ni bra uppstyrd skolhälsa? Hade ni behövt bättre?

till nyhetsinslaget..:
skolsköterskan va där väl 1 gång i veckan o man fick träffa skolläkarn en gång på fyra år i högstadiet. sög ganska mkt

gymnasiet hade ganska bra skolhälsa tror jag fast hon sa jag legat för mkt för vaccin men så va de lögn fast de e ok ändå. hon va askul sa att knulla i malmö utan kondom e som att stoppa kuken i en kloak elr motsvarande. hon verka alltid bitter alltid askul. hon kolla mina öron en gång, hade tid för såna småsaker. verka bra utbildad för man kunde gå till henne ist för vc först ganska ofta. sen följde hon upp dom flesta saker o sådär. vi hade jättebra skolkurator där med. 

Spana också in:

hade 1 weird skolsköterska som pratade om att bantning var det enda sättet att gå ner i vikt, förutom om man var i puberteten. (var underviktig, eller nära gränsen för undervikt vid tillfället, men hade varit överviktig några år tidigare)

värt att tillägga kan vara att åtminstone en av hennes döttrar haft ätstörningar.
själv är hon lite småtrind dock.
Hade ryggkontroller en gång i halvåret hos skolsköterskan i flera år för att sedan få remiss till någon ryggmänniska för att endast få höra att "eh, det är inget fel på din rygg?". Känns ibland som att det råder otrolig brist på vad de håller på med i elevhälsan.

Hon kallade även en i parallellklass för gottegris ett antal gånger... 

Och sa till en annan "Du vet att man inte behöver vara smal för att ha en ätstörning?". Vilket för en femtonårig tjej med låg självkänsla inte helt långsökt kan tolkas som att hon var överviktig. 

Har blivit allmänt konstigt bemött. Hon sa alltid "nu vill jag se dig i bh :)" istället för att be en ta av sig tröjan. 
Den ena kuratorn i min nuvarande skola är inte särskilt mysig alls. Hon verkar knappt kunna sin sak och i korridorerna tilltalar hon elever - som hon haft samtal med - med namn vilket indikerar att de haft tidigare kontakt. Övrig personal i elevhälsan måste jag säga är hur mysiga som helst! Kramas, verkar genuint bry sig om en och är diskreta i korridorerna.
Är det ändå inte ganska sjukt att många skolor inte har pengar till att alltid ha en skolsköterska på plats? På vår skola var hon bara där Tisdagar och Torsdagar, som om att man fick passa på att vara sjuk och må dåligt de dagarna ..

Kurator hade vi alltid närvarande, och vi kom varandra jättenära. Nu går jag inte på skolan längre så jag vågar inte gå ditt och prata med henne längre