Forumet - Era tankar om jehovas vittnen

Era tankar om jehovas vittnen

2274 0 19
Vet ej, känner knappt till någonting om det.

Det mesta som jag har hört är att folk tycker att det är störande när de vill komma hem till dessa. Om det är Jehovas Vittnen?

Annars har jag inte hört någonting mer egentligen. I småskolan hade jag en klasskamrat som var det, de firade inte många högtider men det kanske inte var pga Jehovas?

Spana också in:

Enda gången jag har haft J.V som velat prata med mig var en gång när jag absolut inte vill snacka med någon alls. Trots att jag sa att jag inte var intresserad så fortsätta dessa försöka prata. Då jag har svårt att bli sur och säga ifrån på ett elakt sätt  tog det en liten stund för dem att fatta hinten.
Ihärdiga personer och inte på ett positivt sätt.
De är väldigt ofta trevliga individer. Problemet är deras budskap när de står vid ens dörr och knackar. Målet är att rekrytera, vilket innebär att när du är snäll och står och pratar med dem så ger det vibbar att det kanske finns något där att hämta. Jag pratar gärna om gud, men sen får det vara bra.

Jag sprang på mormonska missionärer i Jönköping för ett halvår sen. Vi stod ett bra tag och pratade om gud, min tro etc. Jag var tydligen med att jag aldrig varit troende och skulle nog inte kunna bli det heller. Speciellt inte dessa dagar.

I alla fall som bjöd de över mig till deras kyrka någon vecka senare. Rätt awkward då jag helt och hållet kände hur de ville att jag skulle bli en del av församlingen. Fick deras bibel bland annat. Sen har de ringt ett antal gånger efter det. Sådant tycker jag väl inte riktigt om.. Det blir för på och budskapet helt fel.

Berit: Om hunden skäller o försöker komma genom dörren och jag säger att jag är jättekristen så ska de gå därifrån. Extra obehagligt när man bodde 100 m från vägen så de enda som skulle fara upp dit var vänner
Säg att du är satanist istället, då blir de jätterädda och sticker direkt. :)) 
Jag håller inte med kristendomen och jag anser att det finns mycket problematik och motsägelser i tron om treenigheten etc, men om det finns någon kristen grupp jag skulle säga att jag 'respekterar' skulle det vara Jehovas Vittnen. De är närmare sanningen än många andra kristna. T.ex. så firar de ju ej julafton eftersom det inte finns bevis på att Jesus (AS) föddes under denna dag, eftersom att högtiden bygger på hedniska traditioner och eftersom att Jesus (AS) och hans lärjungar inte firade profetens födelsedag. Så att de tar avstånd från hedendom respekterar jag. I övrigt vet jag inte mycket om Jehovas Vittnen. Även om de inte tror på treenigheten tror de fortfarande att Jesus är Guds son.. må Allah öppna deras ögon för sanningen och vägleda dem.