Forumet - ESC - Ryssland. Politik inblandad!

ESC - Ryssland. Politik inblandad!

982 1 36
Går inte att utesluta det vad gäller stora evenemang som sångtävlingar och sporttävlingar. Att Ryssland exempelvis inom loppet av fyra år både ska ha anordnat ett fotbolls-VM och ett olympiskt spel är en otrolig propagandaseger för Ryssland rent politiskt. Putin är otroligt mycket inblandad i detta. Då blir det ju svårt att sedan säga att sport eller nöje och politik inte ska höra ihop - det gör det ju.

NiklasW: Går inte att utesluta det vad gäller stora evenemang som sångtävlingar och sporttävlingar. Att Ryssland exempelvis inom loppet av fyra år både ska ha anordnat ett fotbolls-VM och ett olympiskt spel är en otrolig propagandaseger för Ryssland rent politiskt. Putin är otroligt mycket inblandad i detta. Då blir det ju svårt att sedan säga att sport eller nöje och politik inte ska höra ihop - det gör det ju.
Fast om underhållning endast ska handla om politik så är det inte underhållning.

Spana också in:

Det är en musiktävling ingenting annat.
Men var lite för komiskt att deras låt handlade om fred.. xD
Var ju dock svenskar som hade skrivit rysslands låt. Kom vi 1a och 2a då? Trodde att man tävlade för sitt eget land, inte för något annat land. Men det är inte första året svenskar skickar in bidrag till andra länders ESC så verkar inte vara någon som bryr sig direkt.
Tycker det är dåligt av folk att buua åt ryssland artist av politiska skäl. Men tycker även att det är fel av Ryssland att censurera bort alla delar med cochita. Jag hoppad att det sker en förbättring tills nästa år av båda aktörerna!

adaq: Tycker det är dåligt av folk att buua åt ryssland artist av politiska skäl. Men tycker även att det är fel av Ryssland att censurera bort alla delar med cochita. Jag hoppad att det sker en förbättring tills nästa år av båda aktörerna!
Inget emot transsexuella men om jag hade fått välja hade jag velat censurera den där skäggiga damen. Ni kan tro vad ni vill men jag tycker att hon är jobbig och töntig.
Namnet får mig bara att tänka på Bonika Conchita..

Jag är inte så mycket för slagdängorna som liras. Kikar tämligen aldrig på programmet. Endast ibland då det är poängräkningar... Men nästan alltid vet jag vem som vinner innan poängen börjat räknas ändå, så det blir bara mindre spännande för var gång..
Jag tycker inte att musik ska vara fritt från politik - det är typ det största forumet för att uttrycka känslor och tankar. Däremot anser jag att själva tävlingen ESC borde vara opolitisk, det är ju faktiskt inte Rysslands representants fel att hennes land suger.

Men att kräva att de som röstar inte får vara politiska osv fungerar inte, för det kommer de vara ändå.