Forumet - Etikettregler gällande bruk av kniv.

Etikettregler gällande bruk av kniv.

1282 0 90
Få har väl något som ligger så varmt om hjärtat som etikettregler när det gäller bruk av knivar, och få har väl lyckats undgå hur dessa nödvändiga regler faller i glömska med hela samhällets kollaps som följd. Därför tar jag nu initiativet till en lista regler som vi skall lära våra barn, och som våra barn skall lära andra barn, allt för en bättre värld.

§1. När ni skickar en kniv till en medmänniska skall ni själv hålla i bladet så att personen i fråga kan greppa skaftet utan att bli penetrerad av det skarpa bladet.

§2. När ni lånar en kniv av en medmänniska skall ni vara aktsamma och inte använda kniven på ett sätt som kan försämra kniven eller dess egg, ni skall icke bända eller på annat sätt använda kniven på ett sätt den ej är avsedd för, ni skall heller aldrig använda kniven till material såsom metaller eller sten. Efter att ni lånat kniven skall ni tacka hövligt och skicka tillbaka kniven enligt §1 såvida det inte är en fällkniv, då den skall fällas ihop och skickas som ett alldagligt objekt. Om ni själv har slidan skall kniven föras in i slidan och skickas enligt §1.

§3. När ni brukar knivar skall ni ej tälja rakt ut om det finns risk för att skada annan person, utan istället nedåt, och om det ej är möjligt mot ert eget bröst.

$4. Knivar är ingen leksak, och skall därför aldrig viftas omkring med utan dess slida.

Om ni har ytterligare tillägg är det bara att skriva ned dem i tråden.
Dan_the_ironman:

§3. När ni brukar knivar skall ni ej tälja rakt ut om det finns risk för att skada annan person, utan istället nedåt, och om det ej är möjligt mot ert eget bröst.


Man skall välja tälja neråt i så fall? Aldrig mot sitt eget bröst eller mot andra har jag lärt mig. [sad]
pizdakurac:

Man skall välja tälja neråt i så fall? Aldrig mot sitt eget bröst eller mot andra har jag lärt mig.


Om man mot all förmodan inte kan tälja nedåt kan man tälja mot sitt eget bröst, dock skall tycket på bladet skapar av en tumme på baksidan av bladet så att man inte slinter in i sitt eget bröst, gamla herrar brukar bemästra denna tekniken väl, men dessvärre inte barn, därför brukar man säga till barn att aldrig tälja mot bröstet.

Lokala avvikelser kan förekomma, det viktigaste är att man ej täljer mot andra.

Spana också in:

För mig är §1 viktigast, stör mig jättemycket när jag t.ex. står i köket och ba: Kan du langa en kniv, också kommer den farandes med spetsen först som om någon försöker mörda mig, gillar inte alls! Är också §1 som jag oftast tänker på när jag själv lånar ut någon av mina knivar.

Tycker även att det tillhör hyfs att om en lånar en kniv och skär något kladdigt att en torkar av bladet innan en lämnar tillbaka den.
pizdakurac:

Var väl senast jag fick höra om dessa regler, så detta kan stämma. Nu använder man typ knivar bara vid typ... matlagning.


Detta är en allmän uppfattning som saknar någon som helst grund, exempel i varddagen man behöver knivar är följande:

När man skall flå en hare man nyligen skjutit.

När man är inte har tillgång till en flöjt men är i desperat behov efter en.

När man ser en syntare.

Listan kan göras lång.
Ensamvargen:

Tycker även att det tillhör hyfs att om en lånar en kniv och skär något kladdigt att en torkar av bladet innan en lämnar tillbaka den.


Sant, det värsta är att jag nästan är såhär petig irl [blush] Det värsta är dock när folk typ ska gräva fram något med kniven så att den blir helt förstörd, jag ser verkligen efter mina knivar, så blir sjukt upprörd när folk gör det.

Exner:

§6. Ingen kniv skall bortskänkas utan att mottagaren ger en peng i utbyte.


Att ge en kniv i födelsedagspresent är ett vanligt (och inte minst uppskattat) förekommande, därför håller jag inte med om denna punkten.

amsi:

är inte dessa regler självklara?


Dessvärre inte.