Forumet - Ett hjärtvärmande meddelande till Saab

Ett hjärtvärmande meddelande till Saab

696 1 13

Spana också in:

S3ON:

Man kanske måste upp i de dyrare klasserna för att den skall hålla då.. Syftade främst på Nissans sportmodeller.


Nissan bygger väldigt många snygga modeller och i synnerhet sportmodeller. De funkar säkert superbra ute på varma och torra sommarvägar men betydligt sämre på snöiga, halkiga och saltade svenska vintervägar.

Får ibland en känsla av att många bilar inte ens är byggda för att fixa vårt nordiska tuffa vinterklimat. Å andra sidan, hur många av all världens producerade bilar är tvungna att rulla på snöiga saltade vintervägar? Troligen mycket mindre än 1 promille.

Men dom är snygga där dom står sprillans nya i sina fina utställningshallar. [love]
S3ON:

Nissan GT-R, förra årets modell rullar alldeles utmärkt på vägunderlaget i dagsläget, (hårt packad snö med isiga inslag). [smile]


Jo, självklart rullar dom på våra vintervägar. Det är inte det som är problemet. Utan problemet är vår höga luftfuktighet i kombination med vägsalt och sandade vägar. Eller för att uttrycka det på ett annat sätt - det är inte NISSAN som bil det är fel på utan på vårt nordiska klimat. Bilen kanske aldrig skulle importeras till Norden. Samma sak gäller givetvis många olika bilar från Asien. Och från södra Europa med för den delen. Det är inte en slump att bl a SAAB och Volvo fixar våra vintervägar väldigt bra.