Forumet - Ett kvinnomord var tredje dag i Italien

Ett kvinnomord var tredje dag i Italien

2126 1 76

http://www.svt.se/nyheter/varlden/italien-ett-kvinnomord-var-tredje-dag

Namnlös_0.png

(Finns mer text att läsa även video)
Jag vill diskutera detta. Vad tycker ni om slutsatsen de kommit fram till, att männen mördar kvinnor pga nekelse? Jag tror följande; Italien är ett land med ett samhälle präglat av katolicism och att det hela ska vara mycket traditionellt. Detta är inget konstigt tycker jag, att deras samhälle är konservativt är inget nytt. Då händer följande, människor blir involverade. Män och kvinnor. Att kvinnan ska vara en ja-sägare är ironiskt nog något SD-väljare förespråkar för Islam när det händer precis likadant i kristendomen, rättare sagt katolicism. Nåväl, vad tycker ni?

Spana också in:

Mähhh..jag vet inte om jag ska hålla med där. Men det kan stämma. Det är en helt annan fråga, men det känns som om vissa SD-väljare hatar Islam för det är en annan religion (finns fler anledningar). Den är inte kristendomen liksom? Förstår hur du tänker.
Zodd: Om katolicismen varit den vanligaste religionen bland Sveriges invandrare så hade SD talat mycket om detta ja.
Kanske. Hade det någon verkan när Giallo var populär innan eller?

Lífþrasir: Dags för Giallo att bli populärt igen då kanske
Precis! Om alla tänkte så.

iddqd: dumt. man ska inte mörda folk.
Druckit för mycket vännen?

S3ON:
döda mig


sicilianmind: Mähhh..jag vet inte om jag ska hålla med där. Men det kan stämma. Det är en helt annan fråga, men det känns som om vissa SD-väljare hatar Islam för det är en annan religion (finns fler anledningar). Den är inte kristendomen liksom? Förstår hur du tänker.
Jo, men till exempel hinduismen är också en annan religion som skiljer sig mycket från kristendomen. Man hör dock sällan SD:are förkasta den religionen trots att den också har sina klart negativa sidor, för ytterst få av Sveriges invandrare är hinduer.

Men visst hade inte katolicismen hatats så mycket oavsett, för som du säger är den inte lika annorlunda och främmande som islam.