Forumet - Ett öppet brev till alla politiker

Ett öppet brev till alla politiker

216 0 37
Hej!
Jag är en snäll tjej på 20 jordsnurr som bor i förorten. En gång satt jag på balkongen och såg två civilare springa in i ett parkeringshus med dragna vapen. En tant med hund gick förbi och stirrade på dem, förvånat. De sprang ut efter någon minut igen, satte på sirenen på civilbilen och körde vidare.

Tre skottlossningar har skett utanför mitt hus, en där jag bodde förut, två där jag bor nu. Den senaste var inte utanför huset, några hus bort. Det totala antalet skottlossningar som skett i våra områden under tiden vi bott här är ju mycket större.
Just nu springer en rånarliga omkring här och rånar folk med kniv. De stack en politiker i benet. Han blödde jättemycket.

Jag vill bo där man är rädd för arga älgar. Inte människor med stora vapen som slåss.

Snälla politiker.
Kan ni ta bort alla dumma vapen? Kan ni hjälpa alla arga, ledsna människor så de blir gladare? Kan ni få dem att sluta skjuta varandra utanför mitt fönster?

Snälla politiker.
När ska ni riva förorten?

Spana också in:

Blivande_japan:

visste ej att det var så illa där


Alltså. Jag tror jag bor i den fattigaste kommunen i Stockholm.
Det finns en grupp människor som överdriver väldigt mycket. Det finns en grupp människor som blundar för allt. Sedan finns det några där emellan, men de är rädda för att kategorisera sig i den första gruppen, så de anpassar sig efter rädslan i den andra.


Man blir inte våldtagen för man går i kjol. Det finns inga galna babianer som slår alla svenskar. Jag har aldrig känt att några farliga killar inte respekterar mig för att jag saknar kuk. Vi blir inte förtryckta för att vi är svenskar.

Men det bor bara fattiga människor här. Allting är slitet och nedgånget. Man vänjer ögonen vid misären. Det finns kriminella människor som skjuter varandra. Polisen vågar inte lämna bilen parkerad för då får de däcken sönderskurna, de är inte välkomna hit. Av samma killar som står och röker hasch i trappuppgångarna och har snälla ögon och fnittrar.

Man måste erkänna nyanserna.isola:

Kommer ju finnas fattiga, sjuka och missbrukare där med.


Det så fina borgerliga begreppet "utanförskapet" är den största sjukdomen, den har många symtom och den kan vi avskaffa.
Du har fel.