Aviseringar
Rensa alla

Ett Sverige med bara svenskar


silver judas:

därav citationstecken runt begreppet svenskar och hur skevt begreppet RIKTIGA SVENSKAR SKA BO I SVERIGE är.

Jaha då förstår jag. Utifrån rubriken "ett Sverige med bara svenskar" alltså. Lite trött. Sorry. :))


   
SvaraCitera

Niklas: Har du länk/tips om var man kan läsa om det?

Det är inget satt i sten direkt, men kolla wikipedia om samer respektive sveriges historia


   
SvaraCitera

Jungman:

Det är inget satt i sten direkt, men kolla wikipedia om samer respektive sveriges historia

Niklas:

Det är ju verkligen inget som det talas om. Att samerna var här först är någon slags etablerad sanning i debatten.

Har du länk/tips om var man kan läsa om det?

Sveriges äldsta fyndplatser finns ju i södra Sverige mig veterligen iaf.
Utan att vara särskilt jävla jättebekant med geologisk historia vill jag hävda att inlandsisens borttynande reglerat vart de första "svenskarna" slog sig ner och det är möjligt att detta bäddar för ställen så som Skåne i söder men framför allt för bosättningar längs med kusten över hela riket.


   
SvaraCitera

Sheriffen: Vad tycker ni om ett svenskt Sverige?

Med tanke på vad som hänt med Sverige sedan förra sommaren så vore nog ett svenskt Sverige vara bra mycket bättre än ett islamistiskt Sverige.


   
SvaraCitera

Tack vare befolknings transationen skulle vår befolkning vara under 8miljoner, men vi hade klarat oss. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Sverige har beviljat 1.8 miljoner uppehållstillstånd sedan 1980, helt sjukt egentligen. 


   
SvaraCitera

Om du inte läser det här är du feg.

I universum finns en galax, vintergatan, där det finns ett solsystem. I detta solsystem finns en himlakropp, Tellus. På Tellus lever bland annat människor. Dessa så kallade människorna har alla invandrat från Afrika, en kontinent bland de andra.

Människorna är alla släkt med varandra och lever bara på grund av varandra. Människorna dödar varandra. Människorna är egoistiska.

I närheten av den norra polen ligger land upphöjt ur vattnet, ett land som kallas Sverige. Till Sverige invandrade människor från Afrika.

okej, bort från historielektionen.

Människorna tror att Jorden kan ägas, men egentligen är det bara en gemensam resurs som människan inte tar hand om. En av de få människorna som viste sanningen under sitt liv sade en gång:
   "En dag ska jorden gråta, hon ska be för sitt liv, hon ska gråta tårar av blod. Du måste göra ett val, om du ska hjälpa henne eller låta henne dö, och om hon dör, dör du också."

Jorden dör. Jorden är döende. Jorden gråter tårar av blod, samma blod som spills i blandannat Mellanöstern nu.
Jordens resurser tar slut. En dag finns inget kvar.

Tillbaka till historielektionen..

Liv på jorden var inte självklart. När universum först skapades så bestämdes det exakt hur mycket av allt som skulle finnas, exempel syre och väte.
Det bestämdes också Jupiters storlek och plats som skyddar Jorden mot mkt av de yttre hoten. Det bestämdes Jordens plats i solsystemet. Detta är bara några av de få saker som gjort liv på jorden möjligt.
  Det liv vi känner till kräver tre ingredienser: syre, väte, energi. Inget av de var självklara. Men nu står vi här. Vi lever. Vi är människor och vi lever. Vi kan tillochmed kommunicera med varandra. Problemet är bara att människorna inte ser sig som människor, utan "vi" och "dem".

slut på historielektion 

På jorden råder krig. Människor dör. Människorna flyr norrut i rädsla för att de och de dem älskar ska dö. När de kommer till Sverige står deras bror där och säger att de inte är han och de har ingen rätt att bo där. Människorna som bor på Tellus får inte bo med människorna på Tellus.

Du utgör inte ens 0,0000001 procent av människorna på Tellus. Tellus utgör inte ens 0,0000001 procent av himlakropparna i  solsystem. Vårt solsystem utgör inte ens 0,0000001 procent av alla solsystem i vår galax. Vår galax utgör inte ens 0,0000001 procent av alla galaxer i universum. Du vet inte varför universum finns. Du vet inte om "människorna" bara är en tillfällighet i alla dessa decimaler. Vi hade inte ens en halv procents chans att bli till. Ändå står vi här idag.
Och du säger till de som hade samma chans som dig att bli till att de inte är vi och vi inte är dem medan vi alla bara är människor.
Döende människor.
På den döende Tellus.
Och det är vårt fel.

Vi är ingenting 

Chansen för att vi dör nästa vecka är lika stor som chansen för oss att leva.


   
SvaraCitera

AuriSacraFames

Fin text men vad exakt är det du motsätter dig? Nationalstaten, skillnader i rättigheter mellan olika medborgare, reglerad invandring? 


   
SvaraCitera

Niklas:

Fin text men vad exakt är det du motsätter dig? Nationalstaten, skillnader i rättigheter mellan olika medborgare, reglerad invandring? 

Jag är mot att "vi" ser oss som "vi".


   
SvaraCitera

AuriSacraFames:

Jag är mot att "vi" ser oss som "vi".

Så hela tanken på nationalstaten då? Du vill se en värld där alla tillhör samma nation? 


   
SvaraCitera

Niklas:

Så hela tanken på nationalstaten då? Du vill se en värld där alla tillhör samma nation? 

Vore ett mycket vackert mirakel men människan är ju som vi är så det är tyvärr bara en dröm.

Nej, jag vill se en värld där nationerna inte ser varandra med fientlighet, att ett land är en enskild värld.
Skulle en svensk stöta på en annan svensk från en annan stad skulle de ändå se varann mer lika än om en svensk skulle stöta på någon född i en annan nation. Jag vill att synen på olika länder ska vara densamma som synen på olika städer (inrikes). Att vårt ansvar är detsamma mellan länder som mellan städer.


   
SvaraCitera