Forumet - 18 år

18 år

455 0 7
jag fyller 18 år om ett halv år och jag går i gynasiet vad menar dem med att mina föräldrar måste försörja mig  tills jag har fyllt 21? men jag får väl typ köpa egna saker o skriva kontrakt o skaffa abonomang o sånt själv för då är jag 18 ju? asså detta med försörning tills jag är 21 om jag går i gynasiet fattar jag inte snälla förklara!!
Det du pratar om är något som kallas för försörjningsplikt. Det betyder att dina föräldrar är ansvariga för att se till att du har mat att äta och någonstans att bo tills du är gammal nog för att kunna förväntas ta hand om de bitarna själv (dvs 21 om du går på gymnasiet). Det betyder inte att du inte är myndig när du fyller 18, du får teckna i princip vilka avtal du vill efter det. 

Edinburgh: Det du pratar om är något som kallas för försörjningsplikt. Det betyder att dina föräldrar är ansvariga för att se till att du har mat att äta och någonstans att bo tills du är gammal nog för att kunna förväntas ta hand om de bitarna själv (dvs 21 om du går på gymnasiet). Det betyder inte att du inte är myndig när du fyller 18, du får teckna i princip vilka avtal du vill efter det. 
aha haha så jag är fortfarande myndig när jag är 18  o jag kan inte bli utslängd av mina föräldrar från huset?

Spana också in: