Forumet - 18 och oskuld, ångest

18 och oskuld, ångest

4840 2 50
Har ett problem. Jag fyller snart 18 år och jag är fortfarande oskuld. Detta är något jag tänker på varje dag och det ger mig sjuk ångest. Alla mina kompisar har haft sex, även de som är yngre. Jag har fått ganska många tillfällen och chanser. Men valt att "spara mig" till nån jag gillar och för att jag inte riktigt vågat. Tiden bara går och det ger mig ännu mer ångest. Men att vara 18 år och oskuld kan väl inte vara så ovanligt? Hur ser killar på att en tjej är oskuld i min ålder? Jag får ofta höra att jag ser bra ut, är rätt social och festar en del. Ändå blir det aldrig av. Jag har inte haft mer än ett riktigt seriöst förhållande. Men det varade bara några månader och när jag väl började känna mig bekväm med honom osv. så tog det slut. Känns som jag är misslyckad och aldrig kommer förlora den, och när jag bara blir äldre och äldre så blir jag mer stressad. Vill kunna fokusera på annat än min oskuld och inte se det som en så stor grej. Men det är svårt.. Ibland känns som att hela mitt liv kretsar runt att jag fortfarande är oskuld och måste förlora den. Men känns som det aldrig kommer hända, för att jag inte vågar och inte kommer träffa någon jag känner mig tillräckligt bekväm med igen. Vore snällt om någon kunde skicka lite uppmuntring och peppande ord. 
Du behöver verkligen inte känna press på dig att förlora din oskuld, även om jag vet och förstår att sådant är svårt att kontrollera på grund av alla påtryckningar utifrån. Du kommer med väldigt stor sannolikhet att förlora oskulden, men stressa inte. 18 år är verkligen ingenting, och det är bättre för din egen skull att du har sex med någon du vill ha sex med och eventuellt väntar ett tag än att du börjar ha sex vid 13 med någon som du egentligen inte vill ha sex med. Dessutom, när du väl har förlorat oskulden kommer du ba "okej, that's it?". Det är inte en så jävla stor grej. När man har haft sex fattar man att ja, det är mysigt, men inte alls värt att ha ångest över att man inte gjort ännu. Allt har sin tid. Puss!
Jämför inte dig själv med dina vänner eller din omgivning vad du än gör! Om du vill vänta tills du känner dig bekväm med någon och tills du är känslomässigt redo, gör då det. Bättre det än att falla för grupptrycket och göra något som du sedan ångrar och mår dåligt över, inte sant?

Jag vet själv att det är svårt att sluta tänka på vissa saker, till slut blir de liksom fixa idéer som kapar ens tankar och känslor helt och hållet, men försök avbryta och plocka sönder tankarna innan det går så långt att du får ångest av dem. Säg ifrån, typ: "nej, dumma jävla tankar - försvinn!".

Spana också in:

Hur ser vi killar dig? Det beror vi som festar ser dig som en trofé.. Nej jag skojar ba. Jag ser dig som en stark person isåfall, det är starkt gjort att vänta på den rätta och man skall absolut inte stressa med oskulden. Jag ångrar hur jag blev av med den själv så vänta bara tills det känns bra! 
Förstår att du känner press men det är inget du ska behöva göra. Att vara oskuld vid 18 är fullkomligt normalt. Det är bara så att de som är oskuld "skryter" inte om det precis, så du hör dem inte. Men det är inget att skämmas över. Du har en betydligt bättre upplevelse om du har sex med någon du känner dig bekväm och trygg med än någon du har sex med "för att". Det handlar om ditt egna liv och sexliv, så du måste få känna att du är redo för att göra det med någon. Ingen tävling här. 
Du kan ju försöka se det som en bra sak? Jag Menar Asså De Flesta Killar Ser dig ju som en utmaning?  Sen när du träffat den killen du känner dig bekväm med kan du ju ligga med honom? Asså killar kommer o går helatin och det är bara dumt att oroa sig om du gör nånting fel med nån kille blir det ju rätt med nästa

Zymba: Du behöver verkligen inte känna press på dig att förlora din oskuld, även om jag vet och förstår att sådant är svårt att kontrollera på grund av alla påtryckningar utifrån. Du kommer med väldigt stor sannolikhet att förlora oskulden, men stressa inte. 18 år är verkligen ingenting, och det är bättre för din egen skull att du har sex med någon du vill ha sex med och eventuellt väntar ett tag än att du börjar ha sex vid 13 med någon som du egentligen inte vill ha sex med. Dessutom, när du väl har förlorat oskulden kommer du ba "okej, that's it?". Det är inte en så jävla stor grej. När man har haft sex fattar man att ja, det är mysigt, men inte alls värt att ha ångest över att man inte gjort ännu. Allt har sin tid. Puss!
+1
JAg är också oskuld och fyller om ett halvår 18, men är det så viktigt? Visst jag vill också ha sex och som du säger att du vill träffa någon som du verkligen gillar än att bara ha sex med någon som du inte riktigt känner.

Man vill ju träffa den rätta men att ha sitt första samlag efter man är 18 är förmodligen ingen stor grej, iaf för min del. Jag har fått en chans men eftersom förhållandet med henne inte höll så gjorde jag slut, åtminstone vad jag upplevde, jag har inte pratat med henne sen dess.

En tjej som är 18år och oskuld, jaa förmodligen trevligt för jag vill ju som oskuld ha mitt första samlag med en tjej (eftersom att jag inte är bög eller bi) med en oskuld.

Ens tid kommer när den kommer. Gör det när du känner att du känner att du träffat rätt person. Var lite unik ;)
Ligga bara för att ligga är inget vinnande koncept om du frågar mig, det ger inget i längden.

Jag är också 18 och att förlora oskulden är inget särskilt överhuvudtaget, som någon var inne på tidigare i tråden.

Bättre spara sig tills det verkligen känns värt det och helt rätt, liksom få ut något av det, inte bara för att kunna säga att du inte är oskuld längre.
Tack för svaren! Måste verkligen försöka ta det som det kommer, och när det känns rätt. Har jag inte velat någon gång hittills så har det väl bara varit bra att jag inte haft det.
Det är dock så sjukt svårt att styra tankarna bort från detta. Vet liksom inte en enda i mina kompiskretsar som fortfarande är oskuld... Och nu har även dem jag trodde skulle vara det ett tag till förlorat den. Är sist av alla. Känner mig så himla utanför, att jag liksom inte har gjort det som jag förväntas och borde ha gjort. Även om jag inte tror att någon bryr sig så är det sjukt jobbigt. Jag mår bara inte bra av att göra detta till en så stor grej... Men vet heller inte vad jag ska göra för att kunna sluta tänka på det.

Ellso: Tack för svaren! Måste verkligen försöka ta det som det kommer, och när det känns rätt. Har jag inte velat någon gång hittills så har det väl bara varit bra att jag inte haft det.
Det är dock så sjukt svårt att styra tankarna bort från detta. Vet liksom inte en enda i mina kompiskretsar som fortfarande är oskuld... Och nu har även dem jag trodde skulle vara det ett tag till förlorat den. Är sist av alla. Känner mig så himla utanför, att jag liksom inte har gjort det som jag förväntas och borde ha gjort. Även om jag inte tror att någon bryr sig så är det sjukt jobbigt. Jag mår bara inte bra av att göra detta till en så stor grej... Men vet heller inte vad jag ska göra för att kunna sluta tänka på det.
Vi finns här för den som behöver våran guideade tur till ett bättre liv.

Se det som att Du är annorlunda och att Du inte är som alla andra att Du är speciell. Det är positivt att inte vara som alla andra, shit i att dina kompisar har haft ett ligg.

Jag känner samma som du, man tänker på det rätt ofta och man längtar dit, men det finns en spänning i det och man ser fram emot det :)
Det känns verkligen som om jag aldrig kommer bli av med den om jag inte gör det på fest... Har gått så långt att jag har svårt att sova på nätterna, för att jag tänker på det så mycket. Och jag orkar inte ha det så längre. Har bytt skola den senaste tiden och går nu i en liten stad där jag inte bor. Det gör det mycket svårare att hitta en pojkvän. Får sån himla ångest när jag tänker på att jag förmodligen kommer bli minst 20 och oskuld.. Och ger mig ännu mer ångest när jag vet att alla förväntar sig att jag har legat med flera. Ångrar så himla mycket att jag inte gjorde det med min fd pojkvän. Va så nära och då hade jag haft det gjort.. Vet verkligen inte hur jag blir av med dessa tankar

Ellso: Det känns verkligen som om jag aldrig kommer bli av med den om jag inte gör det på fest... Har gått så långt att jag har svårt att sova på nätterna, för att jag tänker på det så mycket. Och jag orkar inte ha det så längre. Har bytt skola den senaste tiden och går nu i en liten stad där jag inte bor. Det gör det mycket svårare att hitta en pojkvän. Får sån himla ångest när jag tänker på att jag förmodligen kommer bli minst 20 och oskuld.. Och ger mig ännu mer ångest när jag vet att alla förväntar sig att jag har legat med flera. Ångrar så himla mycket att jag inte gjorde det med min fd pojkvän. Va så nära och då hade jag haft det gjort.. Vet verkligen inte hur jag blir av med dessa tankar
Alltså, du gör ju som du vill med oskulden. Det är din rättighet. Men att göra det "bara för att ha det gjort" är i mitt tycke onödigt. Har du dessutom sex med någon du inte är tänd på och inte blir tillräckligt upphetsad av kan det till och med göra ont eller "bara" inte vara skönt. Första gången är väl iofs ofta awkward, men man kan väl ändå försöka göra det så spännande som möjligt? Finns hur många som helst som är 18 och inte haft sex. Har flera vänner som är över 20 och inte har haft sex heller. Lugna puckar.

Ellso: Det känns verkligen som om jag aldrig kommer bli av med den om jag inte gör det på fest... Har gått så långt att jag har svårt att sova på nätterna, för att jag tänker på det så mycket. Och jag orkar inte ha det så längre. Har bytt skola den senaste tiden och går nu i en liten stad där jag inte bor. Det gör det mycket svårare att hitta en pojkvän. Får sån himla ångest när jag tänker på att jag förmodligen kommer bli minst 20 och oskuld.. Och ger mig ännu mer ångest när jag vet att alla förväntar sig att jag har legat med flera. Ångrar så himla mycket att jag inte gjorde det med min fd pojkvän. Va så nära och då hade jag haft det gjort.. Vet verkligen inte hur jag blir av med dessa tankar
Om du nu blir 20 och då är oskuld men hittar den rätta så har väntan vart värt det, för det kommer alltid finnas en man som kommer vilja ha dig och han vill säker ha dig oskuld.

Jag vill hitta en tjej som är oskuld men det är svårt och så måste man känna varandra och allt och Det är Inte lätt. Det kommer när det kommer och din väntan kommer då ta slut och du kommer bli lycklig.

isola:
vad är det här för kass kvinnosyn?


isola:
vad är det här för kass kvinnosyn?
Ja det blev fel där, jag har ingen kass kvinnosyn och då får det att låta negativt för att du tar ut en liten del av hela meningen och så tänker man inte på mitt budskap som ligger i meningen och inte den del av texten som du framhäver.

Försök inte att sätta dit mig för något som inte är sant. Ni som nu försöker misslyckas.

Det jag skrev blev delvis fel, ibland så skriver jag inte det som jag tänker, tro det eller ej men det blir så och det är jättejobbigt.
Det jag menade var att denne han eller kanske hon, jag vet inte ens vad TS har för sexuallitet, skulle tycka om henne och vilja ha sex med TS även om hon är oskuld och är en vuxen kvinna. Så denna person bryr sig om henne och tycker till och med att hon är sexig och het för att hon vågar vänta och nu att de båda vill ha varandra för att de älskar varandra.

Är jag klar och tydlig nu? Nu när jag väl tänker på det gillar jag när Du och andra kritiserar mig när jag skriver så jag är väldigt glad för att du gör det, dock vet jag inte varför men tack iaf. Cool

trevlig-snubbe:
Om du nu blir 20 och då är oskuld men hittar den rätta så har väntan vart värt det, för det kommer alltid finnas en man som kommer vilja ha dig och han vill säker ha dig oskuld.

Jag vill hitta en tjej som är oskuld men det är svårt och så måste man känna varandra och allt och Det är Inte lätt. Det kommer när det kommer och din väntan kommer då ta slut och du kommer bli lycklig.
Så du tycker alltså att jag ska vänta tills jag hittar nån jag verkligen vill vara med? Kan dröja ett bra tag