Forumet - Ettbarnspolitik

Ettbarnspolitik

6770 2 48
Hej, vad tycker ni om ettbarnspolitiken? Tycker ni det skulle vara en bra idé att begränsa antalet barn som föds genom att sätta upp en gräns på t.ex. max 3 barn per familj?

Begränsa antalet barn per familj?

Silverdosan:

Herregud. Rösade på "nej" då jag anser att sätta gräns på hur många barn man får ha är idioti.


Varför? Är idiotiskt egentligen, rent etiskt, men det kanske skulle underlätta eller förebygga vissa samhällsproblem
och vad skadar det att begränsa? Lite, lite själviskt att krysta ut flera ungar bara för att man vill

Spana också in:

debepe:

Varför? Är idiotiskt egentligen, rent etiskt, men det kanske skulle underlätta eller förebygga vissa samhällsproblem
och vad skadar det att begränsa? Lite, lite själviskt att krysta ut flera ungar bara för att man vill


Varför att det är idiotiskt? Låt säga så här; om du föder tvillingar, tänk dig att någon TVINGAR dig att döda ett utav dem. Inte så kul eller.

Visst, det skadar inte att begränsa, det håller jag med om. Men att inte låta en person bestämma själv hur många barn hen vill ha är ju bara puckat. Ber om ursäkt om mitt inlägg låter negativt.
Silverdosan:

Men att inte låta en person bestämma själv hur många barn hen vill ha är ju bara puckat.


tycker också det men tycker det är lika idiotiskt att skaffa 10 barn när man inte har någon inkomst eller kontroll över sitt liv.

Silverdosan:

Varför att det är idiotiskt? Låt säga så här; om du föder tvillingar, tänk dig att någon TVINGAR dig att döda ett utav dem. Inte så kul eller.


Kan väl finnas undantag... Men jo, synd att tvibgas till abort och svårt att styra människors privatliv.

De kan utvisa dem som väljer att föda fler barn än tillåtet[badgrin]
fast det bidrar bara till problem[sad][sad] hatar världen ibland
debepe:

Nej (Du röstade på detta alternativ)


Verkligen inte. Tycker inte något av hållen är rätt; att kontrollera kvinnans kropp. Tycker det är fel att inskränka aborträtt, likadant med en begränsning (eller ekonomiskt/socialt straff) av hur många barn en (kvinna) väljer att behålla.

Länder med väldigt hög barntäthet borde kanske istället se över socioekonomiska anledningar till varför det ser ut som det gör och arbeta för en mer rättvis och jämn fördelning av ca$h, så slipper fattiga människor föda massa barn som ska arbeta för att familjen ska överleva (se u-länder). Helt fel håll att arbeta på problemet från.

passaro:

Är du helt dum i huvudet eller?


Varför var det Silverdosan skrev dumt i huvudet? [tard] Du är bra underlig ibland.
g*nus:

Varför var det Silverdosan skrev dumt i huvudet? Du är bra underlig ibland.


För att tex ettbarnspolitik inte är utformad - eller kommer - att utformas på så vis att man tvingar någon att ta död på ett barn.

"nån tvingar dig döda[...]", vagt sagt. Så ja, det var korkat sagt.


Jahaja.
g*nus:

arbeta för en mer rättvis och jämn fördelning av ca$h,


bra lösning men tror det skulle ta längre tid
själv vill jag ha flera barn men jag skulle bli besviken på mig själv om jag fick fler än 5 barn, skulle få dåligt samvete eftersom att jag inte tog hand om ett barn som var föräldralös


ångest ångest är min arvedel skulle upprepas 2500 ggr i huvudet på mig, därför känns det mer rättvist om alla människor är kapabla till att få precis lika många barn - men eftersom att det inte är så så får jag leva vidare med min ångest.
*dödså¨ngest******


men ger mig och håller med er som inte är för ettbarnspolitiken
Känns lite väl mycket fascistiskt över det hela att förbjuda någon att ha fler än ett barn, samtidigt som jag mycket, mycket gärna skulle vilja se vissa kvinnor som föder barn i tid och otid göra något annat - kanske ta sig tid att uppfostra sina barn. [rolleyes]

Men det gör dem aldrig, de går runt i affären, ungarna är förjävliga rent utsagt. Då tror jag att det såklart är enklare att hålla reda på en unge.
passaro:

vagt sagt. Så ja, det var korkat sagt.


Jag tycker inte att det låter helt icke-troligt att staten skulle ta till sådana ingrepp, direkt eller indirekt. Se länder där flickfoster dödas då de inte kan tjäna lika mycket pengar till familjen som manliga barn kommer göra.

Även länder där abort är mer eller mindre förbjudet så dör ju (fd) levande kvinnor av att de inte tillåts göra en abort. På sätt och vis är det ju samma sak, inte sant? Att någon tvingas dö på grund av vissa bestämmelser och regler.

Åter till det med att flickfoster dödas, det är ju direkt och indirekt statens och lagars fel - ojämlikhet och snedfördelning av resurser tvingar fattiga människor att döda flickfoster som annars kunde få leva.
debepe:

Beror på (Du röstade på detta alternativ)


Kommer väl till ekonomiska problem och andra viktiga förhållanden i varje familj osv. Förmodar att en utredning om varje familj görs i förhand, skall familjen själva betala för denna utredning då?

Vilka straffpåföljder snackar vi för exempelvis "Beata", om hon föder olagligt antal ungar?
g*nus:

Jag tycker inte att det låter helt icke-troligt att staten skulle ta till sådana ingrepp, direkt eller indirekt. Se länder där flickfoster dödas då de inte kan tjäna lika mycket pengar till familjen som manliga barn kommer göra. Även länder där abort är mer eller mindre förbjudet så dör ju (fd) levande kvinnor av att de inte tillåts göra en abort. På sätt och vis är det ju samma sak, inte sant? Att någon tvingas dö på grund av vissa bestämmelser och regler. Åter till det med att flickfoster dödas, det är ju direkt och indirekt statens och lagars fel - ojämlikhet och snedfördelning av resurser tvingar fattiga människor att döda flickfoster som annars kunde få leva.


Jag pratar inte om foster.
passaro:

Jag pratar inte om foster.


Nähä? Men det var ju det argumentationen du ifrågasatte utgick ifrån (eller om man dödar ungen när den är ½ år gammal, typ)...

Du kanske menade typ strypa ungen med sina egna händer, men det spelar väl inte så stor roll om det är man själv som gör det eller om staten "avlivar" det, det är ju fortfarande dödande. Och just dödandet är ju huvudsaken i ett ettbarnspolitiksvälde... Eller? Eller ingrepp som gjorde män/kvinna inkapabla till att föda barn efter de hade producerat ett. Det finns ju inget annat sätt att få stopp på det, utöver pengastraff, och det är ju på sätt och vis en uppmuntran till att kanske välja att döda barnet om man inte kan betala "för sig".