Forumet - 14 åring med ätstörning

14 åring med ätstörning

1694 2 4
Hej är en kille på 14 år som är 175 cm lång och väger 48 kg. Gick ner från 60kg till 48 på 6 månader genom att träna hårt och äta för kalorifattig kost. Min mamma tog mig till BUP för ca 1 månad sedan. Där beslutade de att jag skulle få ett matschema att följa. Sedan vi fick matschemat så har det inte gått så bra med att följa det på grund av att jag är rädd att lägga på mig fett speciellt på magen. Vill ju ha snygga magrutor. Det jag också är rädd för är att jag inte vet hur många kalorier som mitt matschema innehåller. Är det någon som har eller har haft ätstörningar som vet vad som kommer att hända med min kropp nu om jag börjar äta mer. Undrar hur mycket sötsaker jag kan unna mig?
Nu är inte jag en expert men om du äter kommer du gå upp men om du nu tränar och följer en diet som en läkare har utformat så kommer det inte vara någon fara. Inte direkt att kommer bli fet efter en vecka. Med läkares stöd och din familjs kan du ha en hälsosam livsstil där du har magrutor etc. 

Spana också in:

Du kommer snarare få mer magmuskler/magrutor om du får i dig mer kalorier då du orkar träna hårdare. Har du fått någon diagnos som anorexia nervosa eller liknande? För då blir ju allt svårare. Men mitt tips är att äta. På lång sikt blir det bara värre om du inte gör det.