Forumet - 16 år, blir utkastad av styvmamma.

16 år, blir utkastad av styvmamma.

288 1 2

hejsan, jag heter alex och är 16 år. det är så att jag vill flytta ut ensam eftersom jag står ej ut med min styvmamma, det är inte så som ni tror att tonåring brukar vara stökiga eller någonting. jag hjälper till hemma varje dag, dammsuger, städar, passar mina syskon. det går sådär för mig i skolan eftersom jag får inte så mycket tid för mig själv. min styvmamma skrek åt mig att jag skulle ut ur huset när jag inte hjälpte henne med en sak. det är så att hon brukar köpa saker till sig själv eller göra något som har med pengar att göra och hon håller det hemligt för min pappa, hon ber mig alltid att gå och lämna pengarna till personen/personerna. skälet för det är att om hon skulle gå skulle min pappa fråga vart hon skulle. så sista gången hon bad mig att göra det så sa jag, nej, jag vill inte göra såhär mer, jag kan inte hålla saker och ting hemligt för min pappa, det är ju en familj trots allt. varför ska man hålla saker och ting hemligt? så hon skrek åt mig, ''ju äldre du blir, ju svårare är det att fråga om hjälp, din jävla idiot. ut från mitt hus'' och så kastade hon en massa glåpord åt mig på vietnamesiska. just nu bor jag hos min faster men hon säger att det inte går mer, hon kan inte försörja mig, och jag vet att det inte går mer. hela familjen tror att jag är en ''tonåring med en liten hjärna'' fast jag tänker ju långt fram. jag menar, varför ska jag hålla det hemligt för min pappa, vi är en familj, sen varje han får reda på att hon har gjort det blir det en massa bråk som mina syskon får höra på, svordomar, hur de beter sig. jag har varit med om det, mina föräldrar är ju skilda, tror ni att ett barn är lycklig eller när föräldrarna är skilda? det ville jag inte att det skulle hända, därför sa jag nej. jag kan inte heller bo med biologiska mamma eftersom, vad jag än vill, hon ger mig. hon bor i katrineholm, vilket är INTE ett bra ställe att plugga i. jag blev antagen till ett gymnasium i lund, NA som linjeriktning. så nu frågar jag er, kan ni hjälpa mig på något sätt, att fixa en egen bostad, hur gör man? nära lund/malmö.

 mvh, alexXisco:

Gör inte det då. Säg till honom att du vill prata med honom på tu man hand (bara du och han). Berätta hur det ligger till och fråga honom hur det kan lösas. Du ska inte behöva ta en massa skit p.g.a din styvmorsa.
jag gjorde ju inte det, har pratat med pappa... vi har alla samlats och prat flera gånger och det löser inte sig. han säger att barnen är viktigaste som han vet. han vill ju både ha mig, och ha min styvmamma i samma hus med alla mina syskon. det går inte. jag valde att sticka eftersom, om jag går, då ''förlorar'' han bara ett barn, men har de andra kvar OCH hans livspartner. men om jag ska vara kvar så går styvmamman iväg, och då förlorar han allt förutom mig, och han får inte heller någon kontakt med de. jag kan iallafall ha kontakt med min pappa även när jag flyttar ut.