Aviseringar
Rensa alla

16 år och åka utomlands sjäva


Ämnesstartare

Hej, jag och en kompis skulle vilja åka utomlands själva till sommaren, då är jag 16 och min kompis 15 år gamla.
vårat mål med resan är att bara ta dedet lugnt, sola bada och shoppa hela veckan och även lära oss hantera våran engelska på ett bättre sät vi har tänkt åka till turkiet! Eftersom att vi inte fyllt 18 så behöver vi båda våra föräldrars tillåtelse för att få åka, jag har redan pratat med min mamma om det och hon sa ja, mina föräldrar är skilda och jag har inte pratat med min pappa ännu! Det känns som att det lika väl kan bli ett ja som ett nej från honom. 
Tycker ni att detta är realistiskt? Vi båda sköter oss väldigt bra och jag vet att våra föräldrar litar på oss. Ni får gärna lämna eran åsikt!!


   
Citera

låter schysst tycker jag, bäst att passa på när man har möjlighet och är ung och modig Tumme upp


   
SvaraCitera

Hade ej låtit mina ungar åka. 


   
SvaraCitera

Nej, låter hur dumt som helst, men valet är ju trots allt ditt. 

Lycka till


   
SvaraCitera

Åkte ensam till Grekland med kompis när jag var 12-13.
Fast är inte Turkiet egentligen sämsta stället att lära sig Engelska? Är det inte bättre att ni åker till ett land där Engelska är ett av huvudspråken?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Anledningen till att vi vill turkiet är väl mest för att vi har vart där flera gånger med familjen innan, då vi tänkt alanya, det känns bra för då känner man till staden också lite, och vet lite hur man ska bete sig 


   
SvaraCitera

Jag fattar liksom inte grejen med att åka till Turkiet om ert syfte är att "lära oss hantera våran engelska på ett bättre sätt". 

Ni ska väl inte åka till Turkiet av alla jävla länder - ett arabland - om ni vill lära er mer engelska. Åk till Storbrittanien istället. Skottland är mitt tips. Oerhört vackert... hyr ett par mopeder/skotrar och åk runt och bo på olika Bed And Breakfast. Ni kommer att få en upplevelse för livet.  Tumme upp


   
SvaraCitera

Så mycket som kan hända, även om ni är jävligt skötsamma. Det kan bli överfall och neddrogningar, enkla men ack så olägliga väskryckningar och vafan som helst. Men är ganska utsatt som turist i främmande land. Jag är gammal och grå i mina tankar känner jag men jag har också en poäng.


   
SvaraCitera

Jag akte utomlands sjalv nar jag var 14 forsta gangen och hade inga problem att overtyga mamma. Pappa fragade jag inte. Mamma kanner mig och visste att jag inte skulle ge mig in pa nagot jag inte skulle klara av. Det var en toppenresa och jag akte ivag sjalv med kompisar igen sommaren efter (nar jag var 15). Dock vet jag inte om min mamma trott pa mig om jag sa att jag skulle till Turkiet for att lara mig engelska…! Jag hade inte ens trott pa mig!


   
SvaraCitera

Vilken normal förälder låter sina småbarn åka ensamma till Mellanöstern?


   
SvaraCitera

träffade en tjej i somras som var 15, tror jag, hon hade luffat runt i något år i främmande länder. men vet inte vad jag skulle säga om en genomsnittlig femtonåring. ska man bara hänga på ett hotell borde det väl vara relativt säkert, dock.


   
SvaraCitera

Svenska 16 åriga tjejer ska inte åka ensamma till ett sådant land som Turkiet. Att åka till Turkiet är inte detsamma som att åka till Roskildefestivalen. 


   
SvaraCitera