Forumet - 16 år och åka utomlands sjäva

16 år och åka utomlands sjäva

2369 1 11
Hej, jag och en kompis skulle vilja åka utomlands själva till sommaren, då är jag 16 och min kompis 15 år gamla.
vårat mål med resan är att bara ta dedet lugnt, sola bada och shoppa hela veckan och även lära oss hantera våran engelska på ett bättre sät vi har tänkt åka till turkiet! Eftersom att vi inte fyllt 18 så behöver vi båda våra föräldrars tillåtelse för att få åka, jag har redan pratat med min mamma om det och hon sa ja, mina föräldrar är skilda och jag har inte pratat med min pappa ännu! Det känns som att det lika väl kan bli ett ja som ett nej från honom. 
Tycker ni att detta är realistiskt? Vi båda sköter oss väldigt bra och jag vet att våra föräldrar litar på oss. Ni får gärna lämna eran åsikt!!

Kommentarer (6)

  1. Hade inte låtit mina ungar åka till Turkiet om de bara kan Engelska och Svenska..

  2. Varför inte? Dem flesta i turistorterna kan även väldigt mycket svenska, kan dem inte svenska så är dem flesta väldigt hyfsade på engelska! Så ser inga problem i att vi inte kan turkiska.

  3. Åk till ett land där fler pratar engelska isf. I Turkiet är det många turkar som kan svenska men inte så bra engelska. Föreslår oxå att ni tar med en vuxen. Ni kommer till ett helt nytt land vad som helst kan hända. När jag var där försökte 2 killar gå iväg med mig o min kompis och sedan försökte de dela på oss

  4. Vi var där för två årsen tillsammans med min mamma, då vi gick och klarade oss mycket bra själva, detta året känner vi oss tillräckligt mogna för att dra iväg ensamma. Ingen av våra föräldrar hade även inte tänkt åka någonstans nästa sommar. Jag känner lite att allt detta kan hända överallt och det ja det är större risk där men å andra sidan så behöver inget hända oxh vi kan få en extremt rolig resa

  5. Om resan kommer va så härlig så kan ni väl vänta 1-2 år

  6. Varför vänta när man kan åka nu? Om vi vet om att vi kommer att klara av det? Annars skulle vi aldrig vågat ta den riskerna

Tråden har 11 svar. Sortera efter:
Så mycket som kan hända, även om ni är jävligt skötsamma. Det kan bli överfall och neddrogningar, enkla men ack så olägliga väskryckningar och vafan som helst. Men är ganska utsatt som turist i främmande land. Jag är gammal och grå i mina tankar känner jag men jag har också en poäng.
Jag fattar liksom inte grejen med att åka till Turkiet om ert syfte är att "lära oss hantera våran engelska på ett bättre sätt". 

Ni ska väl inte åka till Turkiet av alla jävla länder - ett arabland - om ni vill lära er mer engelska. Åk till Storbrittanien istället. Skottland är mitt tips. Oerhört vackert... hyr ett par mopeder/skotrar och åk runt och bo på olika Bed And Breakfast. Ni kommer att få en upplevelse för livet.  Tumme upp

Spana också in:

Hade ej låtit mina ungar åka. 

Jag akte utomlands sjalv nar jag var 14 forsta gangen och hade inga problem att overtyga mamma. Pappa fragade jag inte. Mamma kanner mig och visste att jag inte skulle ge mig in pa nagot jag inte skulle klara av. Det var en toppenresa och jag akte ivag sjalv med kompisar igen sommaren efter (nar jag var 15). Dock vet jag inte om min mamma trott pa mig om jag sa att jag skulle till Turkiet for att lara mig engelska…! Jag hade inte ens trott pa mig!
Åkte ensam till Grekland med kompis när jag var 12-13.
Fast är inte Turkiet egentligen sämsta stället att lära sig Engelska? Är det inte bättre att ni åker till ett land där Engelska är ett av huvudspråken?