Forumet - 16 år och gravid? Inte så populärt...

16 år och gravid? Inte så populärt...

1427 0 3
Hej...
Jag är en tjej på 16 vintrar och tror att jag är gravid... men jag har hormon spiral så är det möjligt? Man ska känna 2 trådar från spiralen när man sticker upp fingrarna och känner efter... men jag känner bara 1 & har gjort det under en lång tid. Så det kanske finns en möjlighet att den sitter snett? 
Jag har sjukt ont i brösten, jag mår dåligt på dagarna (ofta), hungrig jämt och typ har värsta humörsvängningarna! Jag skrattar ena minuten och andra minuten gråter jag som om hela världen går under.
Jag har varit tillsammans med min kille i snart 7 månader och han vet om detta men jag vet inte vad jag ska göra! Någon som kan sånt här? vem sak jag vända mig till? Får lite smått panik
Vi kan inte svara på om du är gravid eller inte. Det du ska göra är att kontakta din närmaste ungdomsmottagning för att få göra ett gratis graviditetstest, eller köpa ett test på apoteket om du inte orkar vänta. Alla hormonpreventivmedel kan ge vissa biverkningar, även spiral. 

Det är väldigt enkelt att göra ett graviditetstest hemma. Om du är orolig för att inte "träffa rätt" med kiss-strålen kan du till exempel ta en ren kopp eller ett engångsglas och kissa i den/det istället, och sedan låta teststickan suga upp lite därifrån istället. Är du orolig för att vara gravid är det ditt bästa alternativ, då får du svar direkt om du är gravid eller inte, och skulle du ta testet på ungdomsmottagningen ger de dig också stöd och hjälp om testet är positivt. De är välutbildade och har tystnadsplikt! 
det du beskriver skulle också kunna bero på biverkningar från hormonspiralen. för att lugna din oro kan du göra ett graviditetstest på ungdomsmottagningen. ifall testet visar negativt kan de också ge dig råd ifall du skulle vilja byta till ett annat preventivmedel som inte har lika mycket biverkningar.

eftersom man i jämförelse med andra preventivmedel inte kan använda spiralen på fel sätt lika enkelt så är det en väldigt säker preventivmetod. så länge spiralen inte lossnar helt och lämnar livmodern (jag kan lova att du kommer märka när det händer) så är det ingen fara om den sitter lite snett eller om du inte kan känna båda trådarna. jag tycker inte att du har anledning att vara orolig!