Forumet - 16 årig röka hash, hur skadligt är det?

16 årig röka hash, hur skadligt är det?

1612 0 6
Hej jag är en 16 årig som brukar röka på 1-2 gånger i veckan och det är inte stora mängder hash bara så att jag blir lagom bäng och jag brukar bara röka på med kompisar och vid festliga tillfällen jag skulle aldrig röka hash själv har hänt en enstaka gånger men har blivit för bäng så att jag har fått psykos osv så man kan säga att jag har en relativt låg tolerans. Brukar även inte röka tobak så mycket heller tar några bloss från kompisen som röker cigg men inte mycket, har aldrig köpt ett cigg paket och jag brukar även dricka alcohol på fester och sånt. Jag är inte beroende elr nått, men tanken att bli bäng och käka skräp mat och gap skratta med sina kompisar medans man kollar på en youtube video är det bästa. Har inte märkt någon negativt med detta tills nyligen för på sommaren rökte jag på myycket typ 4-5 gånger om veckan, Och mitt minne av denna sommaren är inte så tydlig och jag minns inte heller så bra när jag va bäng. Men utöver det så märker jag faktist inget negativt med det. Men hur skadligt är det?
det första man gör när man tar droger är väl ändå att kolla upp riskerna med dem?

iaf

de kortvariga effekterna av marijuana eller hashbruk inkluderar problem med minne och lärande; förvrängd uppfattning (sevärdheter, ljud, tid, beröring); svårigheter i att tänka och lösa problem; förlust av samordning; och ökad hjärtfrekvens, ångest och panikattacker.

sen har människor som röker på ofta samma andningsproblem som cigarettrökare. dessa personer kan ha hosta och slem varje dag, symtom på kronisk bronkit och oftare förkylningar i bröstet. de riskerar också att få lunginfektioner som lunginflammation. marijuana innehåller t.ex några av samma, och ibland ännu mer, av de cancerframkallande kemikalier som finns i cigarettrök. man kan också få psykoser som är svåra att bli av med.

sedan finns det ett allmänt missförstånd kring vad ett beroende faktiskt är. ett beroende är en psykologisk och fysisk oförmåga att sluta konsumera en kemikalie, drog, aktivitet eller substans, även om det orsakar psykologisk och fysisk skada. du skriver själv att du vill ha det lite extra kul med dina kompisar i form av att röka på. frågan är, hade du kunnat vara utan det? eller har utvecklats till ett tvångsmässigt beteende där du känner att du måste göra det för att må bra?

Spana också in:


Cobrak: sedan finns det ett allmänt missförstånd kring vad ett beroende faktiskt är. ett beroende är en psykologisk och fysisk oförmåga att sluta konsumera en kemikalie, drog, aktivitet eller substans, även om det orsakar psykologisk och fysisk skada. du skriver själv att du vill ha det lite extra kul med dina kompisar i form av att röka på. frågan är, hade du kunnat vara utan
asså jag har varit utan det väldigt länge och jag känner inget speciellt sug för det när jag är det