Forumet - 16-åring anmälde påhittad våldtäkt

16-åring anmälde påhittad våldtäkt

10843 5 205

Hela tiden, alla gör det, alla alla. Men allvarligt talat så lär det inte vara så jävla vanligt.

Att falskeligen beskylla någon för en våldtäkt är jävligt fel då det dels förstås drabbar den anklagande på en rad vis men kanske framförallt då det om det kommer fram kan uppmärkas av en mängd små internetagitatörer som något slagsträ för att misstänkliggöra andra faktiska offer och insinuera att vi lever i en rättsosäker feministdiktatur eller något charmigt i den stilen.

Spana också in:

Tyckte det var bra att media för en gångs skull gick ut och förklarade ett fall som påhittat. Man har länge haft veto inom den branschen när det kommer till våldtäktsfall och är egentligen dem riktiga bödlarna. I mångas ögon är det enklare att lita på vad som står i papprena än vad polisen och domstolsväsendet säger. Därför är det bra, om inte annat som en symbolisk handling från samma yrkeskår, att påvisa att kvinnor faktiskt också kan ljuga i dessa sammanhang. Synd att boten var så låg, därtill att hon inte kavlades upp så att alla män kunnat se ansiktet på en av dem man inte borde associera sig med.

Det förekommer, däremot känner jag inte till något fall där en person faktiskt blivit dömd och det senare visat sig vara falskt. Det är extremt svårt att fälla någon för våldtäkt ens när det faktiskt har skett en, så risken att bli dömd falsk är mikroskopiskt liten. Men det är såklart ändå hemskt och en sådan anklagelse kan ju förstöra hela ens liv så inget man ska förminska.
Rödingajäveln: Det är extremt svårt att fälla någon för våldtäkt ens när det faktiskt har skett en, så risken att bli dömd falsk är mikroskopiskt liten.
Eller att kvinnor tar hårdare på vad som skett än vad som faktiskt skett. också någonting värt att tänka på. Finns väldigt många fyllosex som slutar upp med "våldtäkter" fastän man tidigare den kvällen eller natten egentligen visat sig villig.

Jag känner personligen till ett fall här i närheten där jag bor om en kvinna som falskanklagade en man och fick honom fälld för att bara ett par år senare gå ut med det till sina kompisar om att hon ljög ihop hela historien för att hämnas på honom. Han fick byta stad f.ö.

Weeaboo: Eller att kvinnor tar hårdare på vad som skett än vad som faktiskt skett. också någonting värt att tänka på. Finns väldigt många fyllosex som slutar upp med "våldtäkter" fastän man tidigare den kvällen eller natten egentligen visat sig villig.

Nej. Alltså nej. Bara nej. Den där våldtäksmansresonemanget måste du lägga ned på en gång. Du har sedan inga som helst källor att backa upp det där med så var nu tyst. Snälla.
isola: Nej. Alltså nej. Bara nej. Den där våldtäksmansresonemanget måste du lägga ned på en gång. Du har sedan inga som helst källor att backa upp det där med så var nu tyst. Snälla.
Vad har du för pålitliga källor att många våldtäkter som inte får en fällande dom görs det i brist på tillräckliga bevis och inte för att det inte har begåtts en våldtäkt, som ett välkänt resonemang lyder?

Weeaboo: Vad har du för pålitliga källor att många våldtäkter som inte får en fällande dom görs det i brist på tillräckliga bevis och inte för att det inte har begåtts en våldtäkt, som ett välkänt resonemang lyder?
Är det att det förekommer våldtäkter som är svårt att förstå? Eller kanske att det är oerhört utlämnande och psykiskt påfrestande att uthärda en rättegång? Eller kanske att offrets klädsel ifrågasätts under rättegången? Föreställ dig själv att någon har penetrerat dig mot din vilja och/eller på annat vis tagit för sig av din kropp helt för sin egen vinnings skull. Sedan föreställer du dig att du ska behöva bevisa detta för en granskande överhet. Hur många orkar med detta?  Det finns antagligen tyvärr många inom rättsväsendet som  ser tillbakadragna anmälningar som att anmälaren ljög, och det är helt uppåt väggarna fel.
T ex har vi ju den där uppmärksammade våldtäkten där mannen friades eftersom han "uppfattat" att han och offret hade rapeplay-sex, trots att de aldrig kommit överens om någonting sådant.