Aviseringar
Rensa alla

16-åring anmälde påhittad våldtäkt


Ämnesstartare

http://www.metro.se/nyheter/16-aring-anmalde-pahittad-valdtakt/EVHncc!opqo1cQagyQD2/

hur ofta fejkar folk våldtäkter egentligen? 

jag blir jävligt förbannad på folk som gör detta.


   
Citera

säkert en moderator på um


   
SvaraCitera

våldtäkt är inte coolt, sluta låtsas våldta/bli våldtagna för streetcredsen tack


   
SvaraCitera

Hela tiden, alla gör det, alla alla. Men allvarligt talat så lär det inte vara så jävla vanligt.

Att falskeligen beskylla någon för en våldtäkt är jävligt fel då det dels förstås drabbar den anklagande på en rad vis men kanske framförallt då det om det kommer fram kan uppmärkas av en mängd små internetagitatörer som något slagsträ för att misstänkliggöra andra faktiska offer och insinuera att vi lever i en rättsosäker feministdiktatur eller något charmigt i den stilen.


   
SvaraCitera
Kudhos

Mhm, sjuk i huvudet är man om man fejkar en våldtäckt för uppmärksamhet. Inte ens borderline psycho, utan rent av psycho. Läste att snubben försökte ta sitt liv i häktet och shit. 


   
SvaraCitera

Menåh. Vad dumt att ljuga, om detta stämmer. Det var det sista vi behövde nu när vi redan lever i en tid där kvinnor som blir våldtagnas trovärdighet ifrågasätts konstant. 


   
SvaraCitera

ja det var dumt, om det nu var påhittat.

Tyvärr är ju ofta "falska" våldtäkter ändå övergrepp, många känner någon utsatt men väldigt få känner gärningsmän. :)) alla gärningsmän är oskyldigt anklagade osv.

Det jag undrar i den här historien är hur hon fick skadorna? 


   
SvaraCitera

Tyckte det var bra att media för en gångs skull gick ut och förklarade ett fall som påhittat. Man har länge haft veto inom den branschen när det kommer till våldtäktsfall och är egentligen dem riktiga bödlarna. I mångas ögon är det enklare att lita på vad som står i papprena än vad polisen och domstolsväsendet säger. Därför är det bra, om inte annat som en symbolisk handling från samma yrkeskår, att påvisa att kvinnor faktiskt också kan ljuga i dessa sammanhang. Synd att boten var så låg, därtill att hon inte kavlades upp så att alla män kunnat se ansiktet på en av dem man inte borde associera sig med.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

det tråkiga är att även om 27-åringen är friad så kommer han fortfarande ha en stämpel på sig. 


   
SvaraCitera

Var något liknade på vår skola för nå år sedan. Båda var elver och sanningen kom fram ganska fort men han mådde dåligt länge efter det


   
SvaraCitera

För att få uppmärksamhet från föräldrarna?  Hade varit smartare att käfta med nån lärare i skolan


   
SvaraCitera

Jag har hört om tjejer som sagt att dom blivit våldtagna för att kunna göra abort vid graviditeter som gått för långt. Dock aldrig något sånt här. 


   
SvaraCitera

Det förekommer, däremot känner jag inte till något fall där en person faktiskt blivit dömd och det senare visat sig vara falskt. Det är extremt svårt att fälla någon för våldtäkt ens när det faktiskt har skett en, så risken att bli dömd falsk är mikroskopiskt liten. Men det är såklart ändå hemskt och en sådan anklagelse kan ju förstöra hela ens liv så inget man ska förminska.


   
SvaraCitera

Rödingajäveln: Det är extremt svårt att fälla någon för våldtäkt ens när det faktiskt har skett en, så risken att bli dömd falsk är mikroskopiskt liten.

Eller att kvinnor tar hårdare på vad som skett än vad som faktiskt skett. också någonting värt att tänka på. Finns väldigt många fyllosex som slutar upp med "våldtäkter" fastän man tidigare den kvällen eller natten egentligen visat sig villig.

Jag känner personligen till ett fall här i närheten där jag bor om en kvinna som falskanklagade en man och fick honom fälld för att bara ett par år senare gå ut med det till sina kompisar om att hon ljög ihop hela historien för att hämnas på honom. Han fick byta stad f.ö.


   
SvaraCitera

Vidrigt att folk gör på det sättet då det endast ger vatten på det redan offeranklagande rättsväsendets kvarn.


   
SvaraCitera