Forumet - 16åring med 13åring..?

16åring med 13åring..?

829 1 8
Hej jag och en 13åring blev för några dagar sedan tillsammans, är det okej för jag, som kille fyllde för 2månader sedan, och blev 16 är det okej att vara tillsammans med en 05a, som är 13år. Är själv 02a. Vi har hittat stor kärlek i varandra och gillar varandra jävligt mycket.

Spana också in:

Tekniskt sett så får ni ha samlag om ni båda är med på det. Däremot måste du se till att han/hon verkligen vet vad som gäller. 
Från umo.se förklarar de hur det går till. Tror det också är okej att hon är 13 och inte 14, som i exemplet. 

http://www.umo.se/Sex/Aldersgrans-for-sex/

Får en 16-åring och en 14-åring ha sex? Betyder den här lagen att en 16-åring och en 14-åring som kanske är ihop eller som vill ha sex inte får det? Som lagen är skriven får någon som är över 15 år inte ha sex med någon som är under 15 år. Men i lagen står det också att man inte ska dömas om det är uppenbart att det inte handlat om något övergrepp. Lagen är inte tänkt att stoppa unga personer som har sex som båda vill ha.

Det som avgör är sånt som hur stor ålderskillnaden är, skillnaden i utveckling mellan personerna och om det har varit helt frivilligt. En 16-åring som haft sex med en 14-åring brukar inte dömas om det är tydligt att personerna ville ha sex och var med på det. Det gäller även sex som man har haft på nätet.

Det går inte att döma exempelvis två 14-åringar som vill ha och har sex med varandra, eftersom ingen av dem är straffmyndiga. Straffmyndig blir du när du fyllt 15 år.

För att det ska bli en polisutredning eller rättegång måste det göras en anmälan till polisen. Vilket i de flesta fall aldrig görs om sexet har varit frivilligt.