Forumet - 17 åring vill rymma hemifrån

17 åring vill rymma hemifrån

1087 0 24
Hej alla,
Jag är en 22-årig kanadensisk / kroatiska kille som ska studera vid Göteborgs Universitet i september. Mitt flyg är bokad för den 18: e och jag har hittat en fin lägenhet med SGS Studentbostäder.

I februari träffade jag en svensk 17-årig pojke som fyller 18 år i november. Vi var otroligt dras till varandra och vi är i ett långdistansförhållande. Han vill flytta in med mig när jag anländer i Sverige så att vi kan vara tillsammans under mina studier i en "sambo" relation.

Hans föräldrar skulle aldrig tolerera vår relation, så han vill inte låta dem veta personligen att han lämnar. Han vill lämna dem en adjö brev och text / Skype de från min lägenhet så att de vet att han är säker och med hans pojkvän.

Han hoppade av gymnasiet och vill göra karriär som en YouTube-innehåll skapare i min lägenhet, och jag tror att det är en cool idé.

Detta låter som en bra idé för mig, men eftersom jag är inte svensk, har jag ingen aning om hur svenska lagar fungerar. Är allt detta mot lagen? Kan han fly till mig utan deras tillåtelse? Han ska vara 18 i tre månader (mitten av november).

Kan jag få problem genom att låta honom bo hos mig i min lägenhet?

Det finns många frågor i mitt huvud. Kan hans föräldrar anmäla mig och honom till polisen?
Hans föräldrar är goda människor och de är mycket omtänksam, men de är mycket homofobiska .
Han är också en transperson person, och hans föräldrar vill inte acceptera det.

Alla inlägg är mycket uppskattat! (förlåt mig för min hemsk svensk)

Med vänlig hälsning
Att börja tjäna pengar på youtube tar lång tid och det är långt ifrån alla som lyckas att ens få en krona. Du har inte råd att försörja honom, och ska inte göra det heller. Ja du kan bli anmäld av hans föräldrar men det lär nog inte bli något av det. Försök få honom att börja plugga så han kan flytta hemifrån till ett studentboende istället.

Spana också in:


vonKissekatt: Att börja tjäna pengar på youtube tar lång tid och det är långt ifrån alla som lyckas att ens få en krona. Du har inte råd att försörja honom, och ska inte göra det heller. Ja du kan bli anmäld av hans föräldrar men det lär nog inte bli något av det. Försök få honom att börja plugga så han kan flytta hemifrån till ett studentboende istället.
Min kompis tjänar 7kr i månaden på sin skitkanal, han har reklam i början