Forumet - 13-åring vill bli mer allmänbildad

13-åring vill bli mer allmänbildad

799 0 25
Hej på er. Jag är en tjej på 13 år som skulle vilja bli mer allmänbildad.

Jag vill inte vara en stereotypisk tonårstjej som inte tas på allvar.

Nu är min fråga till er, har ni några personliga tips? Några böcker ni rekommenderar? Nyhetssidor (helst engelska)? Alla tips tackar jag mycket för.

Spana också in:

Titta på längre nyhetssändningar och läsa morgontidningar är nog det ultimata. Vad man hittar på nyhetssajter på nätet ger inte så bred bild utan styrs framförallt av vilka nyheter som genererar klick. Utefter vad du har läst och sett på för nyheter kan du ju sedan fördjupa dig i saker du tycker är extra intressant. 

Niklas: Titta på längre nyhetssändningar och läsa morgontidningar är nog det ultimata. Vad man hittar på nyhetssajter på nätet ger inte så bred bild utan styrs framförallt av vilka nyheter som genererar klick. Utefter vad du har läst och sett på för nyheter kan du ju sedan fördjupa dig i saker du tycker är extra intressant. 
Viktigt att nämna är ju att man borde inte läsa vilken tidning som helst. Aftonbladet sprider ju bara dynga, vanligt hos vänstern att bedriva sina åsikter på det sättet.
Men ett väldigt bra tips iaf! Glad
Försök att få så många källor som möjligt till din kunskap. Om det gäller nyheter så kan du läsa och titta på både svenska och utländska nyheter så får du troligen en bättre och mer korrekt syn på världen. Försök att hålla dig till nyhetskällor som är politiskt neutrala och lär dig att vara kritisk mot allt som skrivs i media. 

Jag har dock inga tipps på sidor...