Forumet - Eu-Moped som 15 åring?

Eu-Moped som 15 åring?

1744 0 41
Hejsan, jag har gjort ett projekt om åldern för eu mopeden.
Tycker ni att man ska få köra Eu moped som 15 åring eller ska lagen ändras till 16.
Alla svar men motivera varför tack. : )

Eu moped som 15 åring ?

Spana också in:

Luddeandersson:

NEJ! (Du röstade på detta alternativ)
57.1% (4 st)


Jag tycker att det ska vara 16, för vid 15 års ålder är många fortfarande väldigt omogna. Det är trafik vi pratar om så.

Men å andra sidan så är det 16 på lätt mc.

Såhär tycker jag att det hade varigt bra

15 - 30 moppe
16 - eu moppe
17 - lätt mc + övningsköra bil
18 - tung mc
20 - körkort för bil

Jag har inte tängt igenom det.. så ingafrågor på min lilla lista[cool]
tojjo:

Såhär tycker jag att det hade varigt bra

15 - 30 moppe
16 - eu moppe
17 - lätt mc + övningsköra bil
18 - tung mc
20 - körkort för bil


är fan en rättighet att köra moped i sverige när man fyllt 15 år! och om man höjer till 16 år på eu-moped så drabbar det alla eftersom nästa åt blire obligatoriskt eu-körkort för moppe! och 16åring är inte ett dugg mognare i körstil än 15åring det är bara vad folk får för sig! en redig trafikutbildning när man fyllt 15 är det som behövvs!

och ditt förslag för bil när man fyllt 20[shake] fan tänker du med då[surprised]och övningsköra är väll bra så tidigt som möjligt eller? kan väll aldrig vara fel att lära sig köra bil tidigt så 16år är bra tkr jag!

och att tillägga en ny moppe(25moppe) mot en eu(45moppe) av samma märken är inte ett jävla dugg skilnad på! min derbi 30moped gick i 60 org me alla strypningar och min polares eu också derbi gick också i 60 och det vae exaxt samma motor/strypningar[cute]

och blire nya regler att eu mope blir 16 och 30moppe 15 då slänger man väll av reg-plåten och åker den fast"30moppe! da[smile]
tojjo:

18 - tung mc
20 - körkort för bil


JAg frågar ändå [badgrin]
Högre ålder för bil än för tung MC? :P

pörr40:

16åring är inte ett dugg mognare i körstil än 15åring det är bara vad folk får för sig! en redig trafikutbildning när man fyllt 15 är det som behövvs!


Jävligt sant! Jag fattar inte varför folk är så jävla fixerade vid åldersgränser[shake] Se till så att det blir ordentliga trafikutbildningar istället, och dessutom borde man vara tvungen att köra upp på nytt vart femte år! Då hade vi garanterat sluppit många trafikolyckor. Övningskörningen borde ligga på samma ålder som uppkörningen. Är man inte mogen efter att man har klarar uppkörningen och uppskrivningen så kan man ju knappast vara redo att köra även om handledaren sitter jämte.:S
Husaberg_motard:

Jävligt dum idé. Bara för att du har en rik farsa osv och inte tycker att alla avgifter staten prackar på oss berör dig särkillt mycket


Haha, jag vet inte hur seriös du var med den kommentaren, men jag utgår ifrån att du var helt allvarlig.
Jag gissar att du inte läst några av mina andra poster på forumet:P Jag förespråkar verkligen inte många av de avgfter staten kräver oss på, men jag värderar liv högre än pengar. Jag har inte heller någon rik pappa.[wink][crazy]
Husaberg_motard:

Kul tat du gör det. Men att köra upp va 5e år låter bara helt jävla meningslöst.
Hade du däremot kommit med ett förslag om att man regelbundet skulle gå på riksutbildningar (som halkörning) då hade jag köpt din idé.


Det kommer nya vägmärken och nya regler varje år. Din syn förändras efter tidens gång, dina reflexer förändras de med. Dina förutsättningar för att köra bil förändras helt enkelt efter hand. Jag tror inte att många av de som tog sitt körkort för 10-15 år sedan skulle klara en uppkörning idag utan att öva.
Jag är lite emellan både ja och nej. Sant är att 16-åringar tenderar att vara lite mognare då de varit på gymnasiet ett tag, men samtidigt utgör det inte en så stor skillnad. Det som bör förbättras är utbildningarna, som rent utav är ett skämt. Jag gjorde min utbildning på två väldigt oseriösa veckor och gjorde ett test som ifall jag fick godkänt på så skulle jag få körkortet.
Jag fick tre rätt ifrån godkänt, men testkontrollanten sa något i stil med "Äh, vi kan säga att du fick de där tre frågorna rätt så du slipper göra om allt igen."

Aningen för slappt alltså.