Forumet - ex flickvän??

ex flickvän??

883 0 38
är det fel av mig att bli irriterad på min kille om han umgås med sitt ex? De ses inte så ofta men när de väl gör det så får jag inte veta det förens efteråt.

Och när jag säger att jag inte tycker om det så bryr han sig inte och säger att hon är en viktig vän för honom.

ska jag tvinga honom att välja eller är jag bara dum??


hjälp

Spana också in:

moondevil:

det kanske inte är så lätt för alla...


Han ska ändå få umgås med henne, en flickvän är en flickvän. Ingen rätt att styra över hans liv.

Det du kan göra är att säga att du inte vill att han umgås med henne eller att du får träffa henne själv. Lär känna henne och det är troligen mindre chans att de gör nåe.
moondevil:

är det fel av mig att bli irriterad på min kille om han umgås med sitt ex?


Nej. Jag ser ingen anledning att umgås med ex egentligen. Ytterst få gånger som det tagit slut på lika villkår och det är väldigt stor risk att någon eller båda fortfarande har känslor för varandra.

moondevil:

De ses inte så ofta men när de väl gör det så får jag inte veta det förens efteråt.


Att de döljer att de umgås gör att du bör vara extra vaksam.

moondevil:

Och när jag säger att jag inte tycker om det så bryr han sig inte och säger att hon är en viktig vän för honom.


Skitsnack. De har varit ihop, haft känslor och skit inblandade. Det är ytterst få förhållanden som kan gå till vanlig vänskap. De har förmodligen en affär eller så försöker de väl inleda en.

moondevil:

ska jag tvinga honom att välja eller är jag bara dum??


Tycker att han ska försöka inse att du inte tycker om att dom umgås, speciellt inte bakom ryggen. Du får helt enkelt förklara långsamt att du inte tycker om detta och menar allvar.

Sedan får han väl ställa sig vilket han värderar mest - ett gammalt ligg eller sitt nya förhållande.
Det klart att det kan vara jobbigt som så - jag blir väl inte direkt glad när min flickvän umgås med sina ex. Det kan ju dock vara så att det är viktigt för honom att hålla kontakten med henne av rent vänskapliga skäl - har man varit ihop länge kan det ofta bli så att exet är en väldigt stor del av ens liv, även om man inte är intresserad sexuellt av denne längre. Vet att jag har ett ex som är en viktig vän för mig, och skulle verkligen inte bli glad om min flickvän ställde ultimatum där.

Prata med honom. Försök också förstå att problemet faktiskt även ligger hos dig - försök bli mindre svartsjuk. Det är inte alltid lätt, absolut inte, men det är väldigt värt det eftersom svartsjuka ofta blir en väldigt, väldigt negativ känsla och har förstört många förhållanden. Men prata med din pojkvän och kolla om ni kan lösa det på något sätt som känns bra för er båda. Det kanske blir bättre för dig om du får träffa exet några gånger, eller det kanske känns bättre om han berättar innan att han ska träffa henne.

Tycker DU att situationen är så ohållbar att du hellre gör slut med honom än att han träffar henne lite då och då? Det är enda läget ett sånt ultimatum är okej, annars är det bara ett oschysst sätt att försöka bestämma över sin partner. Och jag måste säga att iaf i mina kretsar, så skulle någon vars partner ville bestämma vem denne fick umgås med och inte bli rekommenderad en ny partner illa kvickt.