Forumet - Examensarbete

Examensarbete

157 1 0
Hej!

Mitt namn är Ulrica och jag ska till hösten skriva mitt stora examensarbete, läser till förskolelärare. Jag har valt att skriva om mobbning eftersom det är något som ligger nära hjärtat. Har själv blivit utsatt för mobbning, både fysisk och psykiskt. Jag anser att det är OTROLIGT VIKTIGT att förmedla vilka konsekvenser mobbning får. Det är allt för många människor som tar "lätt" på det och det måste vi förändra!

Än så länge är mina tankar ganska breda men som det ser ut så är jag nyfiken över hur Mobbning påverkar Inlärningen. Det går inte att läsa om i böcker, utan det handlar om känslor/erfarenheter från människor. Alla är vi olika och INGEN kan komma och säga "så får du inte känna/tänka".

Vi som framtida pedagoger måste lära oss att se, att ha våra ögon öppna för vad som pågår i vår omgivning. Många blundar gärna för de vill inte ta ansvar för situationen. Dessa ögon måste öppnas så att vi kan skapa en positiv förändring!

Om ni är intresserade över att hjälpa mig i min forskning hör gärna av er. Jag kommer att ge tydligare frågor framöver då mitt syfte/frågeställning är spikat.

Under min senaste praktik skapade jag ett spel där barnen fick reflektera kring värderingar, hur man ska vara mot varandra. En av de bästa funderingarna som framkommit av mitt Teddyspel var från en 5årig kille som fick frågan "Ska alla vara lika"? Han svarade först "ja" men sen ändrade han sig och sa "nej förresten, jag vill inte att alla ska vara som jag för då hade jag inte haft några kompisar och vi skulle inte veta vem som är vem" En 5årig flicka fick frågan "Är alla lika värda"? Hon svarade efter en stund "Ja, eller jag VILL att alla ska vara lika värda/betydelsefulla"
Små barn har väldigt djupa och kloka tankar, det är vårt ansvar som pedagoger/medmänniskor att ta vara på och lära barnen visa omtanke jämt emot varandra.

Till alla er där ute som går igenom mobbning vill jag bara säga, hur jobbigt det än är och hur rädd du är så ge inte upp. Låt inte mobbarna vinna, ert liv har lika stort värde som alla andra!

Tråden har inga svar… än.