Forumet - Expressen hänger ut privatpersoner

Expressen hänger ut privatpersoner

6792 2 152

Länk: http://www.expressen.se/nyheter/expressen-avslojar/har-ar-fler-s
om-hatar-anonymt-pa-avpixlat/

Idag tog demokratin och yttrandefriheten en stor smäll när en av Sveriges största tidningar väljer att hänga ut folk med kontroversiella åsikter. Inte politiker, inte kändisar. Vanliga privatpersoner som du och jag.
Åsikterna må vara kontroversiella, men är på inget sätt olagliga. De strider alltså inte mot hets mot folkgrupp-lagstiftningen eller någon annan lag. Expressen väljer ändå att hänga ut dom som om de vore kriminella.

Min personliga uppfattning är att detta är ett desperat försök att skrämma folk med "fel" åsikter till tystnad, eller vad säger ni?
Jag anser att demokratin är under attack i Sverige just nu. Jag hoppas att ni kommer fram till samma slutsats. Om det här tillåts fortgå utan samhällets ingripande skickar vi några riktigt sunkiga signaler om att det är okej att hota och utpressa folk bara för att de har "fel" åsikter.

Det är förjävligt. Expressen och de övriga medierna har redan börjat sin valkampanj mot SD. Från att ha fokuserat på partiet i förra valet fokuserar man nu istället på sympatisörer till  SD. Man hackar sig in i privata register och hänger ut och smutskastar privatpersoner utan att på något sätt ta hänsyn till demokratin och yttrandefriheten. Expressen och de övriga medierna visar sig tydligt vara demokratin och yttrandefrihetens största motstådare. 

Spana också in:


Monokromt:

Men det måste väl ändå vara fel att hänga ut dom så att verkligen vem som helst kan ta reda på vart de bor etc? Detta som Expressen sysslar med är enligt mig helt åt helvete fel.
Tkr ej d, det som är fel är om dessa "vilka som helst" får för sig att begå hatbrott o.s.v. Och detta kan givetvis förhindras genom att inte hänga ut dem in tha first place. 

Ser fördelar med att de hängs ut, folk vet vilka de skall hålla sig borta från o.s.v. Man får väl stå för vad man tycker osv. 

S3ON:
Tkr ej d, det som är fel är om dessa "vilka som helst" får för sig att begå hatbrott o.s.v. Och detta kan givetvis förhindras genom att inte hänga ut dem in tha first place. 

Ser fördelar med att de hängs ut, folk vet vilka de skall hålla sig borta från o.s.v. Man får väl stå för vad man tycker osv. 
Tycker fortfarande att det är åt helvete fel utav en så pass stor tidning som Expressen att göra så. Finns ju något som kallas personuppgiftslagen, men det verkar ju Expressen ha gett blanka fan i.

NiklasW: Det är förjävligt. Expressen och de övriga medierna har redan börjat sin valkampanj mot SD. Från att ha fokuserat på partiet i förra valet fokuserar man nu istället på sympatisörer till  SD. Man hackar sig in i privata register och hänger ut och smutskastar privatpersoner utan att på något sätt ta hänsyn till demokratin och yttrandefriheten. Expressen och de övriga medierna visar sig tydligt vara demokratin och yttrandefrihetens största motstådare. 
Nej, de hjälper ju SD att öka sin trovärdighet långsiktigt. Trodde du ville ha ett annat parti än det har varit?